• 07/03/2017

Southco neemt angst weg voor veiligheid brandweerwagens

Eén van de grootste Britse brandweerkorpsen kwam samen met Pickup Systems en Southco tot een elektromechanische vergrendeloplossing die een trendsetter kan worden voor veilige vergrendeling.

Trefwoorden: #angst, #brandweerwagens, #Pickup Systems, #Southco, #veiligheid, #vergrendeling, #vergrendeloplossing

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Toen één van de grootste Britse brandweercorpsen de mogelijkheden onderzocht om sluitsystemen op kleine brandweerwagens minder ingewikkeld te maken en tegelijkertijd de veiligheid van hun voertuigen wilde verbeteren, leidde de gezamenlijke inspanningen van Pickup Systems, specialist in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte voertuigen, en Southco, wereldleider in technische toegangsoplossingen, tot een elektromechanische.

Belast met de complete opbouw en ombouw van de reddingsvoertuigen van de brandweer, was de uitdaging voor Pickup Systems het inpassen van een geüpgraded sluitmechanisme in de rolluiken voor de motoren, dat compact genoeg is om te kunnen worden geïntegreerd in het centrale vergrendelingsysteem van de voertuigen.

Met de zware mechanische sloten op de roldeuren, zichtbaar vanaf de buitenkant, vond de klant het bestaande systeem onnodig ingewikkeld, met behalve de voertuigsleutels, ook nog eens verschillende sleutels voor verschillende rolluiken. Het resultaat was een systeem dat de veiligheid in gevaar bracht, waarbij het voertuig ook nog eens kwetsbaar was voor inbraak omdat de sloten vanaf de buitenkant zichtbaar waren.

Bovendien was gecontroleerde vergrendeling vanuit de cabine een belangrijke eis van de klant om maximale veiligheid te garanderen, naast gebruiksgemak voor de bestuurder. De brandweer had behoefte aan een oplossing die lichter was en compacter dan het vorige systeem en waarop vertrouwd kon worden onder extreme condities als gevolg van de zware omstandigheden waaraan brandweerwagens worden
blootgesteld.

Een aanbeveling van een leverancier, bracht Pickup Systems ertoe contact op te nemen met Southco om te assisteren bij het ontwerp van zo’n op maat gemaakt sluitsysteem voor de rolluiken.

Op basis van de belangrijkste eisen van de klant om met name de veiligheid van de brandweerauto te verbeteren en ook te zorgen voor integratie met de centrale vergrendeling van het voertuig, was Southco’s eerste productkeuze de R4-EM Electronic Rotary Latch Series die Southco met succes heeft ontworpen voor toepassingen waar toegangscontrole en bescherming tegen diefstal en vandalisme de belangrijkste criteria zijn voor de productspecificatie.

Southco adviseerde daarom het gebruik van de serie R4-EM 7 roterende sluitingen die met name is ontworpen voor betrouwbare elektronische toegang in veeleisende buitenomgevingen. Met zijn corrosiebestendige roestvast stalen behuizing en volledig afgedichte interne actuator, biedt de R4-EM betrouwbare elektronische vergrendeling, die bestand is tegen vocht en stof.

Omdat de embedded elektronische besturing van Southco’s serie R4-EM 7 integratie mogelijk maakt met andere besturingssystemen, was Pickup Systems in staat om voor de brandweerwagen een vergrendelmechanisme te ontwerpen dat kan worden geïntegreerd in de centrale vergrendeling van het voertuig.

Het ingewikkelde sleutelbeheer is daardoor nu vervangen door een één-stap-bediening, waarbij alle deuren en rolluiken worden vergrendeld met een simpele druk op de knop op de keyfob of op het bedieningspaneel van het voertuig.

Als extra is de roterende sluiting, die precies achter het frame past, niet zichtbaar vanaf de buitenkant van het rolluik. Er zijn daardoor geen duidelijke aanvalspunten zichtbaar, waardoor de sluitingoplossing minder gevoelig wordt voor inbraakpogingen.

John McGauley, Managing Director van Pickup Systems: "De Southco oplossing heeft ons in staat gesteld om te voldoen alle aan eisen van onze klanten op het gebied van veilige vergrendeling en geoptimaliseerd en eenvoudiger sleutelbeheer. Bovendien zien we nu nieuwe mogelijkheden op het gebied van ‘hulp en redding’ evenals voor bedrijfsvoertuigen die voortdurend worden bedreigd door diefstal en vandalisme."

Callum Whitelaw van Southco voegt toe: "We begrijpen dat deze bedreigingen een bron van zorg zijn bij voertuigen met een waardevolle uitrusting. Daarom staat het terugdringen van het risico van onbevoegde toegang centraal binnen ons productenaanbod. En Southco’s R4-EM roterende sluiting doet precies dat: het biedt het gemak van elektronische toegangscontrole met de zekerheid van een bewezen, robuuste, volledig metalen roterende sluiting in een compact, geïntegreerd pakket "


Voor meer informatie over Southco’s oplossingen met roterende sluitingen kunt u terecht op www.southco.com

Southco richt zich met veel gedrevenheid op het aanbieden van toegesneden engineering oplossingen en de bijbehorende wereldwijde ondersteuning voor haar klanten. Het bedrijf streeft ernaar om een virtueel engineeringcentrum te zijn voor technische toegangsoplossingen van haar klanten en legt zich toe op het leveren van uitmuntende kwaliteit en complete tevredenheid. Southco’s belofte aan haar klanten is om te verbinden, te creëren en te innoveren om de beste oplossing te leveren voor elk technisch toegangsprobleem.


Voor meer informatie:

Onkenhout & Onkenhout B.V.
Diemen Nederland
Department sales
T.: +31 (0)20 660 02 02 - F.: +31 (0)20 690 42 46
info@onkenhout.nl

Southco Manufacturing Limited
Touch Point
Wainwright Road
Warndon, Worcester WR49FA UK
Ulrike STURMAN
T.: +44 (0)1905 346567
F.: +44 (0)1905 346501
usturman@southco.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciėle invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.