Faymonville neemt Industrie Cometto over (+video)

Het Belgische Faymonville, wereldleider in de bouw van opleggers voor uitzonderlijk en zwaar vervoer, breidt met het Noord-Italiaanse Cometto uit in de richting van zelfrijdende modules.

Trefwoorden: #diepladers, #Faymonville, #Industrie Cometto, #zelfrijdende trailers

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cometto )

ENGINEERINGNET.BE - Industrie Cometto, uit Cuneo bij Turijn, specialiseert in modulaire opleggers voor zwaar transport, modules met elektronische stuurinrichting, en zelfrijdende trailers, voor de scheepsbouw, transporteurs voor de staalindustrie, logistiek.

Het bedrijf, dat in 1954 opgericht werd en nu een 150 medewerkers telt, leverde ooit het platform dat NASA’s ruimteveer Orbiter uitreed en was ook betrokken bij projecten rond de ARIANE-raket.

Faymonville trekt met deze aquisitie zijn gamma verder open. Zijn MAX Trailer-merk bouwt opleggers voor trucks met een laadvermogen van 15 tot 60 ton; Faymonville zelf specialiseert in niet-gemotoriseerd speciaal en zwaar transport tussen 30 en 1000 ton. Het Cometto-merk dekt de zogenaamde self-propelled modular trailer (SPMT) of de ‘zelfrijdende’ markt af. Daarmee kan Faymonville transportoplossingen aanbieden voor ladingen van 15 tot 15.000 ton en meer.

Faymonville groeide uit een smidse die voertuigen, landbouwmachines en tractorcabines ging bouwen, later ook bosontginningsmachines. Eind de zestigerjaren volgden de eerste opleggers. Volgen semi-diepladers, binnenladers voor glastransport, uitschuifbare en gestuurde opleggers.

Vanaf 1980 schuift de focus naar uitzonderlijk vervoer. Faymonville telt een 750 medewerkers, vijf fabrieken -Büllingen (België), in Eselborn-Lentzweiler (Groothertogdom Luxemburg), Goleniow (Polen in 2005) en een dienstencentrum in Noginsk bij Moskou, samen meer dan 150.000 m²- die jaarlijks 3.000 units produceren. En nu dus ook in Cuneo (Italië).


Video: