Nieuw imec.istart-fonds versterkt aanbod voor Vlaamse tech start-ups

Imec heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met de Vlaamse Regering, ING, BNP Paribas Fortis, Telenet en de Cronos Groep, voor de oprichting van het imec.istart Investeringsfonds.

Trefwoorden: #BNP Paribas Fortis, #Cronos Groep, #imec, #imec.istart Investeringsfonds, #incubatieprogramma, #ING, #startup, #tech-ondernemer, #Telenet, #Vlaamse Regering

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Het fonds, goed voor een totaalbedrag van 12,5 miljoen euro voor de volgende vijf jaar, ondersteunt digitale innovatie en digitaal ondernemerschap in Vlaanderen en is het grootste in zijn soort voor pre-seed-investeringen.

Het imec.istart-fonds biedt Vlaamse tech-ondernemers een initiële investering van 50.000 euro om hen te helpen bij het opstarten van hun bedrijf. En de meest veelbelovende start-ups krijgen potentieel zelfs een bijkomende financiële ondersteuning – in de vorm van 20.000 tot 100.000 euro aan extra pre-seed-financiering en nog intensievere ondersteuning bij het uitbouwen van hun onderneming dankzij livinglab-trajecten, prototyping en doorgedreven leiderschapscoaching.

Het imec.istart-incubatieprogramma werd in de zomer van 2011 gelanceerd en ondersteunt vandaag al meer dan 120 Vlaamse tech-start-ups. In 2015 werd het programma door UBI Global gelabeld als een Top University Business Accelerator. Het nieuwe imec.istart-fonds zal voor vijf jaar lopen (2017-2012).

Het imec.istart incubatieprogramma omvat vier gespecialiseerde tracks die zich toespitsen op start-ups die actief zijn in een specifiek domein: In 2015 werden de tracks ‘Blue Health’ voor start-ups in gezondheid, en ‘Logistics & Mobility’; gelanceerd, begin 2017 werd de track ‘Media, Telecom and Entertainment’ gelanceerd, en in maart 2017 ‘BlueSpace’ voor start-ups in ruimtevaart-technologie.