AkzoNobel’s internationale start-up challenge levert meer dan 200 ideeën op

Voor de start-up challenge 'Imagine Chemistry' van AkzoNobel zijn meer dan 200 innovatieve aanmeldingen van start-ups, studenten, onderzoeksgroepen en wetenschappers binnengekomen.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #chemie, #Imagine Chemistry, #recyclage, #start-up, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - Imagine Chemistry wordt georganiseerd in samenwerking met KPMG om specifieke maatschappelijke uitdagingen aan te pakken zoals een baanbrekende oplossing om plastic te recyclen.

Uit de meer dan 200 aanmeldingen kiest AkzoNobel 20 finalisten. Zij worden uitgenodigd voor een driedaags evenement in juni in het onderzoekscentrum in Deventer, waar de winnaars van de Image Chemistry challenge worden gekozen.

Imagine Chemistry zoekt gericht naar oplossingen op de volgende vijf gebieden:

  • Innovaties in kunststofrecycling
  • Afvalwatervrije chemische installaties
  • Alternatieven voor kunststof op basis van cellulose
  • Biologische en afbreekbare surfactanten en bindmiddelen
  • Biologische bronnen van ethyleen

Daarnaast zijn er 'open challenges' voor brede ideeën op twee andere gebieden: hoogreactieve chemie & technologie en duurzame alternatieven voor bestaande technieken.

De challenge vormt onderdeel van een geïntegreerde benadering om de innovatiekracht van het chemiebedrijf verder in te zetten ter ondersteuning van de groeiambities van de onderneming.

Recente innovaties zijn onder meer Bolikel XP, een biologisch afbreekbare voedingsstof (micronutrient) die efficiënt ijzertekorten in gewassen aanpakt; en Berol DR-B1, een duurzaam reinigingsmiddel voor consumenten en commerciële schoonmaakinstallaties dat buiten gebruikt kan worden, bijvoorbeeld bij het wassen van een auto.