Nieuwe lijndienst voor breakbulk tussen haven van Gent en Guinee

Lalemant uit Gent en het Franse African Maritime Agencies Guinea hebben de handen ineengeslagen om een tweede lijndienst tussen de Gentse haven en het Afrikaanse land Guinee op te zetten.

Trefwoorden: #African Maritime Agencies Guinea, #breakbulk, #Gentse haven, #Havenbedrijf Gent, #Kamsar Express breakbulklijn, #Lalemant, #logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Ghent )

ENGINEERINGNET.BE - Beide hebben hun jarenlange ervaring en aanwezigheid in Guinee ingezet om een nieuwe Kamsar Express breakbulklijn te realiseren. De semilijndienst biedt elke 4 tot 5 weken een rechtstreekse verbinding aan tussen de haven van Gent en Kamsar.

Conventionele goederen, projectlading en containers vormen de belangrijkste goederen die de gespecialiseerde multifunctionele schepen zullen transporteren. De schepen beschikken over eigen kranen met een hijsvermogen van 60 tot 160 ton.

De laadkaai van Stukwerkers in het Gentse Grootdok zal de hoofdlaadplaats zijn, maar op verzoek kunnen ook andere havens onderweg worden aangelopen.

Deze tweede lijndienst is open voor iedereen en een aanvulling op de reeds bestaande vaste lijndienst voor specifieke klanten.

Het Havenbedrijf Gent is opgetogen met deze nieuwe lijn voor breakbulk.