Vanderlande overgenomen door Toyota Industries Corporation

Toyota Industries Corporation (TICO) heeft een overeenkomst getekend om Vanderlande over te nemen van NPM Capital. Deze investeringsmaatschappij was sinds 1988 aandeelhouder.

Trefwoorden: #logistiek, #overname, #procesautomatisering, #Toyota Industries Corporation, #Vanderlande, #Vanderlande Industries

Lees verder

Techniek

( Foto: Vanderlande )

ENGINEERINGNET.NL - Zowel de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur als de Ondernemingsraad van Vanderlande hebben ingestemd en hun goedkeuring verleend aan de transactie.

Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten, en een toonaangevende leverancier voor distributiecentra.

Na de overname blijft het als zelfstandige entiteit van TICO onder de bestaande naam en huisstijl opereren. Alle huidige activiteiten zullen vanuit dezelfde wereldwijd verspreide locaties voortgezet worden.

Deze aankoop is kenmerkend voor de strategische ambities van TICO om haar positie in de geautomatiseerde material handling markt te versterken. Dit sluit ook aan bij de recentelijk aangekondigde uitbreiding in Noord-Amerika door de aankoop van Bastian Solutions LLC.

De transactie wordt onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders en de closing wordt in het tweede kwartaal van 2017 verwacht.