Gimv investeert in producent van airbagonderdelen

Gimv neemt samen met het management het Nederlandse ALT Technologies over van Standard Investment, die sinds 2011 een meerderheidsbelang had. Gimv verwerft een 67%-belang.

Trefwoorden: #airbag, #ALT Technologies, #componenten, #Gimv, #investering, #toeleverancier

Lees verder

Techniek

( Foto: ALT Technologies )

ENGINEERINGNET - Het saldo wordt opgenomen door het managementteam van de onderneming onder leiding van CEO Jean-Luc Verstraeten. Het bedrijf heeft de ambitie om de komende jaren fors te groeien in Azië en de Verenigde Staten.

ALT Technologies is een producent van kritische componenten voor airbags (vnl. covers, wraps en seals). De onderneming levert zijn producten aan zowat alle grote airbagproducenten, waarmee het langjarige contracten heeft.

Zo zijn hun producten te vinden in zowat alle bekende automerken wereldwijd. Naast componenten voor airbags, produceert het ook labels voor zowel de auto’s als elektronische apparaten.

De verwachting is dat de airbagmarkt de komende jaren nog fors zal groeien. Enerzijds wordt deze groei gedreven door een toenemende regulering in de groeimarkten, waarbij de veiligheidsnormen voor nieuwe wagens steeds strenger worden.

Anderzijds is er bij consumenten in de meer mature markten een groeiend bewustzijn rond veiligheid. Het resultaat is een stijgend gemiddeld aantal airbags per wagen.

Naast de hoofdvestiging in Nederland (Utrecht), zijn er ook fabrieken in Roemenië en China. Daarnaast beschikt het ook over een verkoopskantoor in de Verenigde Staten. In de verschillende vestigingen werken in totaal 330 medewerkers.

Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekend gemaakt.