Eerste ATEX certificering in hijs- en hefsector voor LIFTAL

LIFTAL mag zich ATEX/IECEx Certified Service Facility noemen. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich als volwaardige partner voor de industriële, maritieme en offshore sector.

Trefwoorden: #ATEX, #ATEX/IECEx, #certificering, #explosieveilig, #hijs- en hefmiddelen, #hijsapparatuur, #LEFTAL, #liftapparatuur, #service

Lees verder

Techniek

( Foto: © Scherp! Fotografie )

ENGINEERINGNET.NL - In de industriële, maritieme en offshore sector is veel aandacht voor explosiegevaar. Met name in sectoren waar het gevaar van explosies gas en/of stofexplosies dreigt, zoals bijvoorbeeld in de (petro) chemie en de olie- en gasindustrie.

Het werken met mechanische en elektronische apparatuur speelt hierbij een belangrijke rol. Veel bedrijven vergeten dat niet alleen productiemiddelen, maar ook de diverse arbeidsmiddelen die gebruikt worden een risico kunnen vormen. Dit geldt dus ook voor de diverse hijs- en hefmiddelen en toebehoren die gebruikt worden in risico zones.

Hans Hirdes, Directeur LIFTAL Vlissingen: “We zijn nu het eerste en enige bedrijf in onze sector dat kan aantonen te werken volgens de strenge internationale wet- en regelgeving op het gebied van explosieveiligheid. Dit wil dus zeggen dat de hijsproducten die we leveren, maar ook de diensten die we op dit het gebied van hijsen verlenen zoals inspectie, testen, onderhoud en reparatie, altijd explosieveilig zijn.”

Paul Kuipers, Unit Manager Industry en ATEX verantwoordelijke: “Het hele certificerings- en opleidingsproces heeft ongeveer zes maanden in beslag genomen, maar hiermee begint alles eigenlijk pas. Ieder jaar zal door DEKRA Certification, de instantie die ons gecertificeerd heeft, zowel op onze vestiging, maar ook in het veld, gecontroleerd worden of wij nog werken volgens de APEX normen.”

DEKRA Certification is in Europa een van de experts op het gebied van ATEX/IECEx certificeringen.


ACHTERGROND
LIFTAL heeft vestigingen in Vlissingen, Yerseke en het Belgische Temse. In totaal werken er ongeveer 45 personen.

Het bedrijf is sinds 1997 full service specialist in hef- en hijstechniek en valbeveiliging. Werkzaamheden bestaan vooral uit adviseren, installeren, onderhouden, repareren, testen, keuren en certificeren.