Bouwonderhandelaar Gabriël Delporte met pensioen

De Confederatie Bouw heeft afscheid genomen van Gabriël Delporte, jarenlang het gezicht van de bouwondernemingen in de sociale onderhandelingen.

Trefwoorden: #bouwen, #bouwonderneming, #Confederatie Bouw, #Gabriël Delporte

Lees verder

HR

( Foto: Confederatie Bouw )

ENGINEERINGNET.BE - Delporte werkte sinds 1983 voor de beroepsorganisatie. Naast de sociale onderhandelingen hield hij zich ook intensief bezig met Constructiv, de sectororganisatie die zich toelegt op de vorming van arbeidskrachten voor de bouwsector.

Bij zijn afscheid suggereerde hij ook het gebruik van de benaming 'bouwwetenschappen' in het secundair onderwijs. Hij vermoedt ook dat de prijs van arbeiders uit Oost-Europa in de toekomst zal stijgen, zodat het hier niet meer zo interessant zal zijn een beroep op hen te doen.

Daarbij wees hij wel op het verschil tussen legale detachering op Europees vlak en op sociale dumping, "die geen nationaliteit heeft."


ACHTERGROND
Sinds zijn pensionering verschoof Delporte zijn activiteiten naar de transportsector. Zijn officieuze eenmanszaakje, Bompa-Taxi, bedient slechts een select en jong klantenpubliek, in een strikt familiale sfeer.