Hoenderdaal Fasteners wint MKB Export Award 2017

Het bedrijf, dat is gespecialiseerd in schroeven die in eigen huis worden ontwikkeld, heeft in Nederland de maximale groei bereikt en betreedt nu op grotere schaal de Zweedse markt.

Trefwoorden: #Hoenderdaal Fasteners, #MKB Export Award, #Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, #schroeven

Lees verder

Techniek

( Foto: MKB Export Award )

ENGINEERINGNET.NL - Hoenderdaal Fasteners, producent van bevestigingsmaterialen, is de winnaar van de vierde MKB Export Award. Ondernemer Bart Veldhuizen ontving de prijs op 30 maart in Den Haag tijdens de exporteursbijeenkomst 'Klaar voor de start? Export!'.

De MKB Export Award is bedoeld om mkb-ondernemers te stimuleren de grens over te gaan of om hun bestaande internationale activiteiten uit te breiden.

Nieuwe markten, innovatieve producten en nog efficiëntere logistiek zijn de ambities van Hoenderdaal Fasteners, een bedrijf met 45 medewerkers. De onderneming uit Veenendaal is gespecialiseerd in schroeven. Die worden in eigen huis ontwikkeld en gemaakt in Azië.

Hoenderdaal Fasteners wint de MKB Export Award onder meer vanwege het uitgekiende exportplan. Het plan richt zich volledig op Zweden, als start van verdere uitbreiding in Scandinavië. De jury is overtuigd dat het bedrijf juist op die markt kansen heeft.

'Door de eigen ontwikkeling heeft het bedrijf in Nederland de maximale groei bijna bereikt, maar de Zweedse markt biedt nog volop kansen', zegt Veldhuizen. 'Vrijwel alle huizen, vaak met flinke schuttingen en terrassen, zijn daar immers van hout. Daardoor hebben mensen gemiddeld veel meer schroeven nodig dan in Nederland'.

Hoenderdaal levert al enige jaren aan Zweden via een tussenpersoon, maar is qua logistiek, voorraad en personeel nu klaar om rechtstreeks en op grotere schaal aan Zweedse klanten te gaan leveren. 'We hebben ons shopconcept qua assortiment volledig op die markt afgestemd.'

De MKB Export Award, die onder meer een transporttegoed ter waarde van 15.000 euro met zich meebrengt, komt volgens de ondernemer precies op het goede moment. 'Dat helpt ons enorm om de eerste leveringen van onze testcentra te doen.'

De MKB Export Award is een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Language Institute Regina Coeli, ook wel bekend als de Nonnen van Vught.

Behalve het transporttegoed ontvangt Veldhuizen een taaltraining naar keuze bij Language Institute Regina Coeli en een Zakenpartnerscan van RVO.nl.

Hoenderdaal Fasteners laat in de eindronde van de verkiezing Youstand uit Amsterdam en Exentr uit Oirschot achter zich. In totaal hadden 84 bedrijven zich voor de MKB Export Award aangemeld.