DFDS tekent strategisch partnerschap met Gentse haven

DFDS besliste om het aantal ro/ro-afvaarten voor vrachtvervoer tussen Gent en Göteborg te verhogen en gaat containers 3 keer per week aan boord van binnenschepen vervoeren.

Trefwoorden: #containers, #containervervoer, #DFDS, #Gentse haven, #logistiek, #ro/ro vrachtvervoer, #zeeschepen

Lees verder

Techniek

( Foto: DFDS )

ENGINEERINGNET.BE - Met drie zeeschepen verzorgt DFDS nu zes afvaarten per week op zijn vrachtroute tussen Gent en Göteborg. Tijdens de zomer van 2017 zal een vierde schip wordt toegevoegd op deze route.

Daardoor verhoogt het aantal wekelijkse afvaarten van zes naar acht om tegemoet te komen aan de groeiende nood aan capaciteit voor de klanten en als stimulans van de activiteiten in de haven van Gent.

In 2016 zorgde de lijn Gent-Göteborg (die ook 1 maal per week het Noorse Brevik aandoet) voor het transport van 2,1 miljoen ton goederen, het tweede hoogste volume ooit. Uitgedrukt in lijnmeter (de som van de lengte van alle opleggers en auto’s die in 2016 verscheept werden) was dit het beste jaar ooit met 1,8 miljoen.

Daarnaast verruimt het bedrijf zijn activiteiten in de Gentse haven door voortaan met een vast schema van drie afvaarten per week containers te vervoeren op binnenschepen.

Deze binnenschepen worden aan de multimodale terminal aan het Mercatordok geladen. Van hieruit ontstaat een regelmatige containerdienst met afvaarten op maandag, woensdag en vrijdag tussen Gent en de havens van Zeeland Seaports, Rotterdam en Antwerpen.

De multimodale terminal is eveneens voorzien van sporen die aansluiten op het Europese netwerk. Zo rijden er 10 toepassingsgerichte treinen per week met staal, truckcabines en gepalletiseerde goederen van en naar Frankrijk (Duinkerke, Mardic en Montaterre), Duitsland (Krefeld) en Zweden (Malmö, Umea en Halsberg).

Daarnaast wordt ook driemaal per week een treinverbinding aangeboden voor trailers naar Le Boulou aan de Spaanse grens. Na de zomer verhoogt de frequentie daarvan naar vijf.

Het ro/roverkeer van DFDS zorgt ervoor dat Zweden jaar na jaar één van de belangrijkste handelspartners van de Gentse haven is.

Het Havenbedrijf Gent zet graag zijn schouders onder de verdere verankering van een goede klant. Bovendien versterkt Gent zich hiermee als multimodale haven.