Overgangsjaar voor vakbeurs Maintenance 2017 in Antwerpen?

Dit jaar vulden 3.453 bezoekers de hallen van Antwerp Expo voor de tandem van Maintenance en M+R. Vorig jaar waren dat er nog 5.148 voor de combinatie met Pumps & Valves.

Trefwoorden: #easyfairs, #M+R, #Maintenance, #meettechniek, #onderhoud, #productie, #regeltechniek, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: easyFairs )

ENGINEERINGNET.BE - De vakbeurs Maintenance 2017 in Antwerpen liep dit jaar voor de allereerste maal in combinatie met de kleinere instrumentatiebeurs M+R.

Het viel daarom enigszins te verwachten dat er minder bezoekers zouden zijn dan in 2016, toen op hetzelfde tijdstip gelijktijdig de veel grotere publiekstrekker Pumps & Valves plaatsvond: 3.453 bezoekers in 2017 vergeleken met 5.148 bezoekers in 2016, of 33% minder. De standhouders van hun kant waren met 210, vergeleken met 372 vorig jaar.

Een derde minder bezoekers, betekent dat dat het slecht gaat met de sector van het industriële onderhoud? Toch niet. John Barbier van Easyfairs: "Het was de eerste keer dat we de beursconfiguratie Maintenance plus M+R aan de technisch-industriële wereld presenteerden. Van de 3.453 bezoekers bezochten er 3.325 of 96% de Maintenance-vakbeurs. Dat bewijst dat de tandem van een gevestigde onderhouds- met een gevestigde instrumentatiebeurs goed werkt. We zien er nog groeimogelijkheden in. Op M+R gingen er trouwens 2.273 personen langs, ook een meer dan stevige score voor een kleiner, gespecialiseerd event."

De hamvraag is uiteraard wat 2018 zal brengen, wanneer de Maintenance-beurs opnieuw gelijktijdig georganiseerd wordt met Pumps & Valves. Die tandem leverde zowel in 2014 als in 2016 uitstekende resultaten af, met telkens meer dan 5.000 vakbezoekers. "En in 2019 is het dan opnieuw de beurt aan de combinatie met M+R, maar eveneens integreren we dan WorkSafe, het grootste Belgische event voor Health & Safety", aldus inrichter easyFairs. Hopelijk houdt WorkSafe dan stand...


INNOVATIE TROEF
Het dient gezegd: inrichter easyFairs had zijn beste beentje voorgezet om zijn klanten mee te laten surfen op de innovatiegolf van Industrie 4.0 en het industriële IoT. Zo accentueerde een recordaantal van 26 exposanten IIoT-oplossingen in de vorm van intelligente instrumentatie, planning-apps, condition monitoring-systemen, enz. De juryprijs voor de beste innovatie, uitgereikt door Bemas, ging dit jaar naar iQunet voor een draadloze sensor op batterij voor conditiebewaking. Yazzoom sleept met zijn softsensor Yasense Excel de publieksprijs in de wacht.

DIGITALE DRAAGTAS
Nieuw op de beurs was de introductie van een smartbadge, of digitale draagtas. "Een primeur in beurslandschap", aldus Barbier. "De bezoekers maakten in totaal 11.000 keer gebruik van de smartbadge. Dat komt neer op 52 leads per exposant".