• 19/04/2017

Euro Manchetten levert passende oplossingen voor B.O.S. Nederland

In het magazijn van B.O.S. Nederland ligt een ruim assortiment onderdelen voor alle gangbare beladingsbalgen van diverse merken en leveranciers. Het werkt nauw samen met Euro Manchetten.

Trefwoorden: #B.O.S. Nederland, #beladingsbalgen, #Euro Manchetten, #laadslangen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.NL - De klantspecifieke uitvoeringen met afwijkende afmetingen, speciale afwerkingen en uitzonderlijke materialen ontstaan door de intensieve samenwerking tussen B.O.S. Nederland en Euro Manchetten.

Speciale uitvoeringen zijn bijvoorbeeld nodig in processen met abrasieve materialen, strenge hygiënische eisen of explosieve materialen.

Door ruim 35 jaar ervaring helpt Euro Manchetten klanten als B.O.S. Nederland bij het zoeken naar de best sluitende oplossing. Het gebruik van innovatieve productiemethoden zorgt voor beladingsbalgen en laadslangen met de hoogste kwaliteit en een lange levensduur.

Voorbeelden van moderne productiemethodes zijn het hoog temperatuur contactlassen, hierdoor zijn naden gegarandeerd stofdicht en is de balg ook inzetbaar voor fijnstof toepassingen. Voor de strenge hygiëne-eisen binnen de voedingsmiddelenindustrie biedt het hoogfrequent lassen van de verbindingsnaden uitkomst. Speciale stikmachines voeren het instikken van de steunringen in één productiegang uit, ook dit komt de kwaliteit ten goede.

Gouden samenwerking
De samenwerking ontstond al vrij snel nadat Jan Veldhuizen, directeur-eigenaar van B.O.S. Nederland, van start ging met zijn bedrijf in 2007. “Met Euro Manchetten kom ik altijd tot een passende oplossing, ongeacht het product dat er doorheen gaat. Ze vertalen onze wensen en passen zelfs hun productie hierop aan”.

Walter van Loon, directeur-eigenaar van Euro Manchetten, vult aan: “Door informatie en kennis te delen kunnen we stap voor stap het product verbeteren. Dit is voor ons beiden van belang omdat wij de eindgebruiker zo het beste van het beste leveren.”

Kortom een samenwerking met een gouden randje; open en gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Van Loon voegt er nog snel aan toe “Ik durf te zeggen dat de combinatie tussen B.O.S. Nederland en Euro Manchetten de beste in de markt voor laadslangen en beladingsbalgen is. Klantvriendelijk, flexibel en professioneel”.

Geen naaiatelier
Het aantal verschillende materialen dat Euro Manchetten kan verwerken, loopt in de honderden. Deskundig advies bij de keuze hieruit is onontbeerlijk, Euro Manchetten moet dan ook niet worden verward met een naaiatelier. Het deskundige bedrijf koopt internationaal gecertificeerde materialen in. Door gebruik te maken van een uniek traceability programma staat Euro Manchetten garant voor herkomst, kwaliteit en veiligheid.

Speciale materialen en onderdelen voor balgen
Door gebruik te maken van RVS-steunringen met een versterkte lasnaad is er nauwelijks nog kans op breuk. In flexibele materialen voor de balgen hanteert Euro Manchetten een ruime keuze:

  • Slijtvast polyester weefsel met Hypalon/Neopreen coating.
  • Polyesterweefsel met wit FDA Nitrile rubber coating.
  • Polyurethane folie FDA en EC 1935-2004, toegestaan materiaal voor de voeding.
  • PTFE gelamineerde folie voor chemisch agressieve toepassingen.
  • Aramide (kevlar) met Aluminium gelamineerde folie voor hoge temperaturen

Over B.O.S. Nederland
B.O.S. Nederland is gevestigd in Wijk bij Duurstede en dé leverancier voor beladingsbalgen en ontstoffingsfilters, maar ook van alle soorten overige onderdelen en componenten zoals kleppen en afsluiters, pijpschroeven, silo’s, bunkers en toebehoren hiervoor. Voor meer informatie kunt u de website van B.O.S. Nederland bezoeken: www.bosnederland.nl.

Meer informatie:
Euro Manchetten & Compensatoren
Luxemburgstraat 2 - NL-5171 PM Kaatsheuvel
T: +31 (0)416 28 62 40 - info@euromanchetten.nl - www.euromanchetten.nlBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.