Groep Heylen ontwikkelt logistieke campus op XL Business Park Twente

Deze regio wordt door het Belgische bedrijf gezien als de volgende logistieke hotspot en het nieuwe centrum krijgt dan ook een significante omvang van circa 180.000 vierkante meter.

Trefwoorden: #Business Park Twente, #Groep Heylen, #logistiek, #logistieke campus, #T-Port Logistic Campus

Lees verder

Nieuws

( Foto: Businesspark Twente )

ENGINEERINGNET.NL - De Belgische investeerder Groep Heylen heeft met het bestuur van regionaal bedrijfsterrein XL Businesspark een contract getekend voor de uitgifte van ongeveer dertig hectare bouwterrein op XL Business Park Twente in Almelo.

Doel is de ontwikkeling en realisatie van de duurzame T-Port Logistic Campus. Het gaat hierbij om een logistiek gebouw van totaal 180.000 vierkante meter, met een verwachte werkgelegenheid voor zo’n duizend mensen.

Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland: “Bij onze keuze voor dit park heeft een rol gespeeld dat we deze regio zien als de volgende logistieke hotspot van Nederland. Dat heeft onder meer te maken met de strategische ligging en perfecte ontsluiting via de weg en water door de aanwezigheid van de Combi Terminal Twente (CTT), de beschikbaarheid van ruime kavels en de aanwezigheid van personeel."

"Dat is absoluut een vereiste om de online- en offline logistieke processen van onze klanten voor elkaar te krijgen. De opstelling van de projectorganisatie RBT, Port of Twente en de gemeente Almelo heeft er aan bijgedragen dat wij ons hier vanaf het begin thuis hebben gevoeld. En dat thuisgevoel gaan we als Groep Heylen zeker verder vormgeven, want we willen tot het DNA van de regio gaan behoren”.

XL Business Park Twente laat bij monde van de voorzitter van het RBT Michel Kotteman weten blij te zijn met de komst van Groep Heylen. “Sinds bekend werd dat Groep Heylen naar het business park wilde komen hebben ons al veel partijen benaderd met interesse. In die zin vormt het nu ondertekende contract een boost voor de verdere ontwikkeling van het park. Onder meer op het gebied van de werkgelegenheidsontwikkeling en op de aantrekkingskracht van dit gebied.”

Groep Heylen kiest voor een gefaseerde ontwikkeling op een locatie, gebaseerd op schaalbaarheid en flexibiliteit. Na de komst van de eerste huurder worden al meteen extra units gebouwd om daarmee direct ruimte beschikbaar te hebben voor de vraag van volgende belangstellende huurders. Hierdoor is steeds snelle vestiging mogelijk.

Het in Herentals gevestigde Groep Heylen is een Belgische industriële holding. Zij heeft als doelstelling het op innovatieve wijze investeren in ondernemingen en gebouwen. Dat doet ze door steeds te zoeken naar een creatieve meerwaarde op architectonisch, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch gebied.

Inmiddels heeft Groep Heylen activiteiten in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Italië. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in de ontwikkeling van vastgoed en het investeren in bedrijven.