Covestro en Verenigde Naties lanceren duurzaamheidswedstrijd

Het VN-Milieuprogramma heeft ‘Young Champions of the Earth’ gelanceerd, een nieuw initiatief dat jongeren tussen 18 en 30 met bijzondere ideeën om het milieu te beschermen, in de kijker zet.

Trefwoorden: #Covestro, #duurzaamheid, #milieu, #Verenigde Naties, #Young Champions of the Earth

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - UN Environment )

ENGINEERINGNET.BE - Het initiatief wordt gesponsord door Covestro, een polymeerbedrijf en een sterke voortrekker van innovatie op gebied van duurzaamheid.

Patrick Thomas (CEO Covestro): “Duurzaam denken en handelen is van cruciaal belang om onze planeet te beschermen en om de veiligheid en levenskwaliteit van miljoenen mensen te verbeteren. Het ‘Young Champions’-initiatief staat open voor iedereen die om onze toekomst geeft.”

‘Young Champions of the Earth’ biedt jonge mensen een uniek wereldwijd platform waar ze hun innovatieve ideeën en positieve bijdragen aan de gezondheid van de planeet kunnen presenteren. Het initiatief vormt een tegengewicht voor het negatieve discours over het milieu en dient als een bron van inspiratie voor de volgende generatie milieu-innovators.

Elk jaar worden er zes jonge mensen (een uit elk werelddeel waarin het VN-Milieuprogramma actief is) benoemd tot ‘Young Champions of the Earth’. De winnaars ontvangen elk 15.000 dollar startkapitaal en krijgen intensieve training en persoonlijke begeleiding om hun bijzondere ideeën te helpen verwezenlijken.

Erik Solheim, Executive Director van het VN-milieuprogramma: “Als je hen de juiste mogelijkheden en ondersteuning aanreikt, kunnen jonge mensen krachtige katalysatoren zijn voor verandering. Wij hopen dat dit initiatief duizenden jonge mensen over de hele wereld zal aansporen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor milieuproblemen die hen nauw aan het hart liggen.”

De winnaars worden geselecteerd door een internationale jury en ontvangen een uitnodiging om het ‘Champions of the Earth’-galadiner bij te wonen, dat plaats zal vinden in Nairobi in december 2017. Deelnemen kan nog tot 18 juni.