LANXESS investeert 25 miljoen euro in Lillo

LANXESS gaat zijn geïntegreerd productiecomplex voor polyamide en voorproducten voor plastics in Antwerpen verder te versterken met een investering van zowat 25 miljoen euro.

Trefwoorden: #caprolactam, #caprolactamproductie, #investering, #LANXESS, #Lillo, #Matthias Zachert, #productievestiging

Lees verder

Techniek

( Foto: LANXESS )

ENGINEERINGNET.BE - Dit investeringsnieuws werd bekendgemaakt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van caprolactamproductie op de site in Lillo.

Caprolactam is een belangrijk halffabricaat voor de productie van hun hightech plastics. Die plastics worden niet alleen in de auto-industrie gebruikt, maar ook in elektrische en elektronische toepassingen.

Matthias Zachert, voorzitter van de raad van bestuur van LANXESS: “Ons geïntegreerd productiecomplex in Lillo is de ruggengraat van onze wereldwijde hightech plastics business. De auto-industrie bijvoorbeeld kiest volop voor lichtgewicht constructies, één van de belangrijkste trends voor de toekomst. Daarom versterken we continu de competitiviteit van deze site. Sinds 2004 werd er al meer dan 300 miljoen euro geïnvesteerd.”

De voorbije jaren werd de focus gelegd op het uitbouwen van een gebalanceerde waardeketen voor zijn hightech plastics productie, waarbij het overgrote deel van de basisingrediënten intern wordt verwerkt.

Een mijlpaal op dit strategisch pad was de bouw van de polymerisatiefabriek in Lillo, met zijn 90.000 ton jaarcapaciteit van wereldklasse en rechtstreeks aangesloten op de caprolactam-productie.

Sinds haar start in de zomer van 2014 wordt de polyamide vanuit Antwerpen verscheept naar hun globale netwerk van compounderingsfabrieken, waar het verder wordt verwerkt tot hightech plastics.