Strukton bouwt in Indonesië ‘s werelds grootste getijdenenergiecentrale

Het project omvat de bouw van een 800 meter lange drijvende brug over de Larantuka Strait in Oost Flores met een getijdenenergiecentrale, die een capaciteit van 18 MW tot 23 MW krijgt.

Trefwoorden: #getijdenenergiecentrale, #Indonesië, #Larantuka Strait, #Strukton, #waterwerken

Lees verder

Techniek

( Foto: Strukton )

ENGINEERINGNET.NL - Tidal Bridge, een joint venture van Strukton International en de Nederlandse investeerder DEC, heeft het Palmerah Tidal Bridge project in Indonesië toegekend gekregen. De getijdenenergiecentrale gaat meer dan 100.000 mensen in de regio voorzien van stroom.

De eerste fase van het project, dat in twee jaar uitgerold wordt, heeft een contractwaarde van 200 miljoen dollar. Na het realiseren van deze eerste fase zal de centrale uitgebreid worden tot een geïnstalleerde capaciteit van 90 MW tot 115 MW.

Hiermee zullen uiteindelijk meer dan een half miljoen mensen bereikt worden. De totale duur van het project is vier jaar en het heeft een totale contractwaarde van meer dan 550 miljoen dollar.

De brug en de getijdenenergiecentrale dragen bij aan de ontwikkeling van het oostelijke deel van Indonesië door de verbinding van de eilanden. Daarnaast heeft het een directe impact op de visserij en landbouw in de regio, stimuleert het toerisme en verbetert het de toegang tot educatie en gezondheidszorg op de lange termijn.

De geplande locatie, de Larantuka Strait, is door de waterstroming uitermate geschikt voor het genereren van getijdenenergie. Dit project is het eerste project binnen de Nederlands-Indonesische samenwerking op het gebied van waterwerken.

Het project wordt gesteund door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur & Milieu, de Nederlandse ambassade in Jakarta, de Indonesische provincie NTT, het Ministerie van Energie, Publieke werken & Zeevaart en de Indonesische ambassade in Den Haag.