230 banen op de tocht bij Boskalis

Op basis van de studie naar de kosten van het hoofdkantoor wordt een totale kostenbesparing beoogd van tussen de 30-35 miljoen euro, waarbij ongeveer 230 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Trefwoorden: #besparing, #Boskalis, #herstructurering, #jobverlies, #Koninklijke Boskalis Westminster

Lees verder

Techniek

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET.NL - Deze reorganisatie bij Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) vormt een onderdeel van het Corporate Business Plan 2017-2019 zoals dat begin dit jaar gepresenteerd werd en in de komende 18 maanden zal worden uitgevoerd.

Aanleiding voor de studie was dat Boskalis geraakt wordt door de negatieve ontwikkelingen in de markt, voornamelijk ingegeven door de lage olieprijs. Om hierop te anticiperen, werden vorig jaar de eerste stappen gezet met de aanvang van een vlootrationalisatie- en kostenreductieprogramma.

In 2016 is reeds een belangrijk deel van het vlootrationalisatieprogramma uitgevoerd en middels een impairment is een deel van de offshore vloot en goodwill afgewaardeerd.

Als gevolg van de ingreep op het hoofdkantoor in Papendrecht worden circa 230 medewerkers boventallig. De reductie zal waar mogelijk verlopen middels natuurlijk verloop en herplaatsing.

Gedwongen ontslagen kunnen echter niet worden uitgesloten. Het bedrijf heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad ten aanzien van dit voorgenomen besluit.