Covestro ontvangt DNV GL certificaat voor polyurethaanhars

Covestro heeft in China het belangrijke DNV GL certificaat ontvangen voor het polyurethaanhars en glasvezelweefsel dat ontwikkeld werd voor de productie van rotorbladen voor windturbines.

Trefwoorden: #certicifering, #China, #Covestro, #DNV GL, #glasvezel, #polyurethaanhars, #rotorbladen, #windenergie, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - DNV GL is een belangrijke internationale industriële standaard voor de veiligheid, de betrouwbaarheid en het prestatievermogen van windturbines en is tevens een vergunningsticket om de markt van de windenergie in China te kunnen betreden.

Covestro was het eerste bedrijf ter wereld dat in 2016 voor polyurethaan het DNV GL certificaat ontving. Nu ontving het bedrijf ook het tweede certificaat, dat hen in staat stelt Chinese producenten van rotorbladen te kunnen bedienen.

De mechanische eigenschappen van het polyurethaanhars laten toe het ontwerp van de rotorbladen te optimaliseren, waardoor deze lichter en langer kunnen worden. Dankzij een snellere uitharding en verbeterde verwerkingseigenschappen (in vergelijking met expoxyhars) kan ook de productiviteit aanzienlijk worden verhoogd.

Al deze voordelen maken het hoog-performante polyurethaanhars tot een kostefficiënte oplossing voor windenergie, die een waaier aan mogelijkheden biedt.

Het Strategische Actieplan voor Energie van de Chinese overheid (2014-2020) en het 13de nationale vijfjarenplan voor Energie geven aan dat in 2020 de gecumuleerde geïntegreerde capaciteit voor windenergie 210 Gigawatt zal bedragen. China heeft de hoogste windenergie-capaciteit ter wereld en was in 2016 wereldwijd goed voor ongeveer 43% van de nieuwe installaties.

De beperkingen van de huidige materialen en technologieën stellen de industrie voor grote uitdagingen bij het verhogen van de productie-efficiëntie en het produceren van langere en lichtere rotorbladen. Het bedrijf werkt samen met partners uit de hele waardeketen om rotorbladen en windturbines competitiever te maken met behulp van deze nieuwe polyurethaansystemen.


Op de foto:
Prototype van een rotorblad gemaakt uit het innovatieve composiet. De foto werd genomen voor het onderzoekscentrum in Shanghai, China.