Innovatie: duurzame vlaggen van gerecycleerde petflessen

Het Friese bedrijf Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) claimt een primeur met de ontwikkeling van vlaggen die gemaakt zijn van gerecyclede petflessen, ofwel de Petflag.

Trefwoorden: #Dokkumer Vlaggen Centrale, #DVC, #hergebruik, #Petflag, #petfles, #recyclage

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - DVC )

ENGINEERINGNET.NL - De duurzame vlag is ontwikkeld in samenwerking met Semaphore Signs uit Schiedam. Een belangrijke voorwaarde voor DVC was dat het doek voldoende wit moest zijn om te kunnen bedrukken en printen. Dat bleek mogelijk te zijn door het doek te maken van 100% gerecyclede petflessen.

DVC maakt een miljoen vlaggen per jaar en is daarmee één van de grote spelers in Europa. Het voelt zich als bedrijf ook verantwoordelijk om duurzaam met polyester om te gaan. De nieuwe vlaggen zijn inmiddels overhandigd aan de eerste klant: Jumbo Dokkum.

Het bedrijf gaat verder met de ontwikkeling van duurzame producten. In samenwerking met verschillende afvalverwerkers is al gezocht naar de meest nuttige toepassing van het afvaldoek.

Er is veel tijd en energie gestoken in het realiseren van materiaal hergebruik, maar dat is nog niet mogelijk. Toch gaat DVC door met het testen van de mogelijkheden en streeft het bedrijf er naar om in 2020 dit afvaldoek te hergebruiken.