Bombardier grijpt definitief naast mega-bestelling van De Lijn

De raad van bestuur van De Lijn heeft de bestelling van 24 lagevloertrams opnieuw gegund aan de Spaanse constructeur CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles).

Trefwoorden: #Bombardier, #CAF, #Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, #contract, #De Lijn, #hermelijntram, #tram

Lees verder

Techniek

( Foto: De Lijn )

ENGINEERINGNET.BE - Door het grote belang van de nieuwe trams voor haar reizigers en de nood aan een snelle levering, heeft De Lijn de gunning van 146 trams opnieuw grondig geëvalueerd en uitgebreider gemotiveerd.

De nieuwe toewijzing komt tegemoet aan de bezwaren van de Raad van State. De Canadese constructeur Bombardier had daar beroep aangetekend tegen de vorige gunning.

Voor het aanvullend gunningsverslag werd de bedrijfszekerheid van de trams uit beide offertes opnieuw gevalideerd en werd de zogenaamde ‘total cost of ownership’ andermaal grondig doorgelicht.

Deze omvat zowel de aankoopprijs als de kosten voor onderhoud en verbruik. Omdat de kwaliteit van beide trams gelijk liep, gaf de TCO de doorslag. Het voorstel van CAF was circa 25 miljoen euro of 5% goedkoper. CAF wil de trams bouwen in Spanje.

Bombardier schreef in zijn voorstel dat bij de bouw van de trams een vijftal sites in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië betrokken zijn. De coördinatie, eindassemblage en tests waren voor Brugge.

De bestelling bestaat uit 7 schijven voor alles samen 146 trams: 66 voor Antwerpen, 18 voor Gent en 57 voor de kust. Daar komen er nog 5 bij als de Kusttram wordt doorgetrokken naar Veurne.

Met de aanbesteding wil de vervoermaatschappij haar tramvloot drastisch verder vernieuwen. Dat is nodig voor de geplande tramuitbreidingen, een hogere betrouwbaarheid en betere toegankelijkheid. De Kusttrams zullen 36 jaar zijn tegen de levering van hun opvolgers, de oudste PCC’s dateren van de jaren zestig van vorige eeuw.

De Lijn zal Bombardier ook 53 Antwerpse Hermelijntrams laten ombouwen. De bedoeling is om de bestaande Hermelijntrams te koppelen. Zo kunnen er met evenveel ritten veel meer plaatsen aangeboden worden en stijgt het aantal reizigersplaatsen in de drukke premetro, de ruggengraat van het Antwerpse tramnet.

Deze opdracht heeft een waarde van ongeveer 23 miljoen euro en zal worden uitgevoerd door de Brugse vestiging van Bombardier, in samenwerking met Siemens België.

Deze opdracht kan later uitgebreid worden met nog eens 31 trams.