Zuid-Holland lanceert groot innovatiefonds voor energietransitie

De provincie Zuid-Holland stelt de komende jaren 35 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die actief zijn op het gebied van energie-innovaties.

Trefwoorden: #energie-innovatiefonds, #ENERGIIQ, #InnovationQuarter, #Zuid-Holland

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Daniel Verkijk )

ENGINEERINGNET.NL - De oprichting van ENERGIIQ maakt onderdeel uit van de Provinciale energieagenda ‘Watt anders’, gericht op een versnelling van de energietransitie.

Dit innovatie-fonds richt zich op ondernemers die bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe technologieën die (op termijn) bijdragen aan de verduurzaming van energie. Het richt zich daarbij specifiek op het financieren van de commercialisatie van innovatieve, maar bewezen technologieën.

De hoofddoelstelling is om een bijdrage te leveren aan de energietransitie door middel van investeringen in energie-innovaties. De energie-innovaties moeten leiden tot CO2-reductie, die toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland. Wanneer de CO2-reductie niet toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland, dient er sprake te zijn van een hoofdvestiging, R&D- of productielocatie in Zuid-Holland.

InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, doet het fondsmanagement voor het fonds. ENERGIIQ start formeel per 1 september aanstaande. Vanaf die datum kunnen bedrijven zich melden bij het fondsteam als zij extra kapitaal nodig hebben voor hun energie-innovaties. Het fondsteam zal onder leiding komen te staan van Nienke Vledder, voorheen teamleider Cleantech bij InnovationQuarter Capital.


Op de foto:
Nienke Vledder, Fondsmanager ENERGIIQ bij Innovationquarter krijgt het estafettestokje overhandigd van Jan Weber, Gedeputeerde Zuid-Holland.