• 11/01/2012

Milieuvergunning voor 11 windturbines langs E19

Windturbinepark langs E19 goed voor een productie van 27,2 MW, wat overeenkomt met de energievoorziening voor ongeveer 15.000 gezinnen.

Trefwoorden: #E19, #windmolens

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur heeft de milieuvergunningen toegekend voor de realisatie van 11 windturbines langs de E19 ter hoogte van Wuustwezel, Brecht en Hoogstraten.

In totaal is het windturbinepark goed voor een productie van 27,2 MW. Dat komt overeen met de energievoorziening voor ongeveer 15.000 gezinnen.

Van de 11 windturbines werden er 7 vergund aan Aspiravi en 4 aan Electrabel-Suez.

In overeenstemming met de inplantingsregels komt het windturbinepark langs lijninfrastructuur, in dit geval de E19. Ook de nieuwe sectorale VLAREM-normen, die vandaag opgenomen zijn in het ontwerp wijzigingsbesluit van VLAREM maar nog niet in werking getreden zijn, worden al toegepast op het windturbinepark. Dat moet mogelijke hinder op het vlak van geluid, slagschaduw en veiligheid tot een aanvaardbaar minimum beperken.

Minister Joke Schauvliege: “Het hele project langs de E19 is een nieuwe bijdrage om - zoals in het regeerakkoord staat - tegen 2020 onze groenestroomdoelstelling van 13% hernieuwbare energie te halen. Het is bovendien weer een concrete stap van Vlaanderen in onze strijd tegen de klimaatverandering.”


(KV) (foto QinetiQ)