Innovatieve schoonmaakmethode succesvol getest

BioOrg, met vestiging op het Wetenschapspark UAntwerpen, verving tijdens een proefperiode op één verdieping van het PaS de klassieke schoomaakmethode door een biologisch alternatief.

Trefwoorden: #biologische schoonmaak, #BioOrg, #milieuvriendelijk, #proefproject, #Provincie Antwerpen, #schoonmaak, #schoonmaakmethode, #vernevelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Naast de inzet van nuttige micro-organismen wordt bij deze innovatieve schoonmaakmethode verneveling gebruikt om het biologische schoonmaakmiddel aan te brengen.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Logistiek en Innovatie: “Aangezien deze innovatieve methode de inzet van milieu-invasieve chemische schoonmaakmiddelen en water quasi volledig overbodig maakt, leek het ons interessant om te bekijken of we hierop kunnen overschakelen voor de schoonmaak van onze kantoren.”

Na een proefperiode op één verdieping van het PaS zijn de schoonmaakresultaten, gemeten met de VSR-methode, beter dan deze met klassieke schoonmaak. Vooral de secundaire effecten naar stofhechting, glazenwas en periodieke schoonmaak geven de doorslag.

Daarenboven wordt ook milieuwinst geboekt, want er is veel minder water nodig en er worden geen chemische producten meer gebruikt. En deze manier van schoonmaken komt de arbeidsveiligheid aanzienlijk ten goede komt.

Toch zal de invoering van het systeem gepaard moeten gaan met de nodige communicatie, want micro-organismen en verstuiving in kantoorruimtes zullen bij de medewerkers heel wat negatieve reacties losweken.


Op de foto:
Koen De Koster van BioOrg en gedeputeerde Ludwig Caluwé bekijken de innovatieve poetsmethode.