H.Essers investeert 7 miljoen euro in Roemeense vestiging

Het magazijn van logistiek dienstverlener H.Essers, in de buurt van de Roemeense hoofdstad Boekarest, wordt uitgebreid met 10.000 m² extra voor pharma en gevarengoed.

Trefwoorden: #Boekarest, #dienstverlening, #H. Essers, #jobs, #logistiek, #magazijn, #Roemenië, #uitbreiding

Lees verder

Techniek

( Foto: H. Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Om de toekomstige groei van het bedrijf te verzekeren werd op dezelfde locatie nog 150.000 m² grond gekocht. In totaal zal deze site een oppervlakte van 260.000 m² beslaan

Het nieuwe magazijn, waarvan de oplevering voorzien is eind oktober 2017, wordt gebouwd volgens de striktste veiligheidsnormen zodat H.Essers hiermee tegemoetkomt aan de hoge kwaliteitseisen van haar klanten.

Zo is het magazijn niet alleen aardbevingsbestendig volgens de hoogste normen, maar biedt de hoge Seveso opslagruimte (uitgerust met schuim sprinklers en complete lekretentie) antwoord op de schaarste in de markt.

Voor de logistiek dienstverlener vertegenwoordigt dit magazijncomplex de internationale groei van het bedrijf en doet deze site dienst als het tweede hoofdkantoor om de verdere integratie van de strategische plannen met betrekking tot Oost-Europa te stroomlijnen en fungeert het tegelijk als hub met Centraal-Europa en Turkije.

In deze vestiging werken op dit moment 180 mensen, maar op termijn zullen er 285 extra banen gecreëerd worden.

Over heel Roemenië stelt het bedrijf 850 mensen te werk en bedraagt de omzet 60 miljoen euro.