The Compost Bag Company verwerft controlebelang in Biobag

The Compost Bag Company (TCBC), producent van biologisch afbreekbare producten uit hernieuwbare en biogebaseerde grondstoffen, zet volop in op het reduceren van Europees plastic afval.

Trefwoorden: #Biobag, #biocomposteerbare zakken, #biogebaseerde grondstoffen, #composteerbare producten, #hernieuwbaar, #recycleren, #The Compost Bag Company

Lees verder

Techniek

( Foto: TVBC )

ENGINEERINGNET.BE - Door deze acquisitie versterkt het bedrijf zijn positie in de belangrijkste Europese markt voor composteerbare producten. TCBC maakt 100% composteerbare zakken en folies die waardige vervangers zijn voor hun plastic evenknie.

Erik Vanderlinden, CEO van The Compost Bag Company: “Deze overname laat ons toe om Biobag (VK) beter te ondersteunen in het verder benutten van de vele mogelijkheden in bijvoorbeeld retail en industrie.”

Om de groei verder te versterken wil de onderneming de bewustwording rond ecologische afvalverwerking verhogen in Europa, en in het bijzonder in de UK. Het zet deze plannen kracht bij door verschillende acties en campagnes op te starten met retailers.

Samen willen ze de consument overtuigen om te kiezen voor duurzame alternatieven voor traditioneel plastic: alternatieven die komen uit de natuur en na gebruik opnieuw teruggaan naar de natuur.

De dagelijkse leiding van Biobag blijft in handen van oprichters Christopher Marsden en Harold Naylor, die mee hun schouders zullen zetten onder de verdere groei van de onderneming.


Tot op vandaag realiseerden The Compost Bag Company en Biobag een omzet van 16 miljoen euro.