Succesvolle eerste jaarhelft voor Picanol Group

De Picanol Group realiseerde in de eerste jaarhelft van 2017 een geconsolideerde omzet van 364,7 miljoen euro, een stijging van 11% in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2016.

Trefwoorden: #bedrijfsresultaat, #Picanol, #weefgetouw, #winst

Lees verder

Techniek

( Foto: Picanol Group )

ENGINEERINGNET.BE - De divisie Weaving Machines kende een zeer sterk halfjaar op basis van het goed gevulde orderboek eind 2016. De stijgende vraag naar kwaliteit en technologie zorgde voor een sterke verkoop, voornamelijk in Azië, en leidde tot een groter marktaandeel in heel wat markten.

Ook de divisie Industries kende een sterke eerste jaarhelft dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten bij andere klanten, waardoor Proferro (gieterij en mechanische afwerking) en PsiControl (controllers) een sterke omzetgroei konden realiseren.

Deze activiteiten zorgden voor een nettowinst van 52,2 miljoen euro. Daarnaast zorgde Tessenderlo Group voor een positieve bijdrage in het nettoresultaat van 5,8 miljoen euro. De hele groep sluit de eerste jaarhelft van 2017 af met een nettowinst van 58,1 miljoen euro.

Ook voor de rest van het jaar wordt verwacht om een lichte omzetstijging te realiseren in vergelijking met 2016. Om dat alles in goede banen te leiden, zijn er momenteel een 40-tal vacatures vacant.