Tec Concept ontwikkelt eigen sproeikoppen

“Vanaf september bouwen we onze reinigingskoppen helemaal zelf”, zegt Bernard Cloet, technisch commercieel directeur bij reinigingsmachinebouwer Tec Concept in Gellingen.

Trefwoorden: #Bernard Cloet, #reinigingskop, #sproeikop, #Tec Concept, #Truckwash, #wasinstallatie

Lees verder

maint_art

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - In 2002 ging Tec Concept van start met één sproeikopmodel. De 27 kg zware bronzen ROTEC-kop kreeg RVS-onderdelen mee die bestand zijn tegen een druk van 400 bar en een flow van 200 liter per minuut. Het zette er enkele duizenden in de markt.

Cloet: “We hebben er nadienst op. De ontwikkelingen op de nieuwe RVS-kop, die slechts 7 kg weegt, moeten schakelen met de oude. We kiezen voor ‘uitwisselbare’ componenten.”

Tec Concept werd in 2002 opgericht precies om ‘reinigingskoppen’ te ontwerpen en te produceren. Dat gebeurde in de rand van het toenmalige Vic Systems dat specialiseerde in automatische reinigingssystemen.

Die leverde truckcleaningportalen, reinigingstrucks die de Parijse Périphérique schoons-poten en zelfs een wasstraat voor de Leclercq-tanks van het Franse leger. Vic ging on-deruit in 2006. Cloet, een van de oorspronkelijke partners, ging door, werkte nog een jaar voor Balast Nedam, die de faling overgenomen had, en nam toen zelf het bedrijf weer over dat sindsdien Tec Concept heet.

Vandaag vindt het familiebedrijf, dat 16 mensen telt, 80% van de 3 miljoen euro omzet in export. “Vooral Frankrijk, Spanje, Nederland, Litouwen en verder.” De hoofdactiviteit is wassystemen voor de transportwereld, het reinigen van containers, levensmiddelentanks, enz. …

‘Binnencleaning’ en truckwash maar ook in de industrie en de nucleaire sector. Voor Socodei (EDF) zette Tec Concept twee jaar geleden een wasinstallatie neer voor radioac-tief besmette inox rekken. In omzet was het een klein project “maar we leerden veel bij. Ooit worden hele kerncentrales ontmanteld.”

Truckwash
Vroeger was cleaning in de Antwerpse haven geconcentreerd. Er is de kilometerheffing, de uren van de chauffeur, CO2-uitstoot,… “Cleaninginstallaties werden kleiner maar er kwamen er meer”, zegt Cloet.

Transporteurs zetten een cleaningstructuur op voor eigen vrachtwagens en rentabilise-ren hun machine door ook voor derden te werken. In truckcleaning schoof hij 25 jaar ge-leden van buiten- naar binnencleaning van containers en frigowagens. “De grootste ontwikkeling zit in de kwaliteitsnormen.”

“De vroegere resultaatsverbintenis werd ook een middelenverbintenis. Je moet aantonen ‘hoe’ je het proper kreeg.” Tec Concept ‘informatiseerde zijn automatisering’. De chauf-feur schrijft zich via touchscreen in de eigen taal in. De e-bestelbon zendt de vrachtwa-gen naar een straat. De wasser roept aan de Omron-automaat de gepaste cyclus op. De automaat stelt de juiste procedures voor.

“De wasser blijft de sleutel in het systeem.” Wanneer hij de wasbeurt afsluit, zijn tempera-tuur, druk, debiet, tijd, wasproduct, hoeveelheden, inweek en drogen geregistreerd en lopen het certificaat met de procedures in bijlage en de facturatie uit de machine. “Het traceren, voor wie ISO 22000 volgt, kost zo’n 7 euro extra per wasbeurt.”