AkzoNobel investeert in geavanceerde en duurzame verffabriek

AkzoNobel heeft in het Engelse Ashington ‘s werelds meest geavanceerde en duurzame verffabriek geopend. De hightech fabriek heeft meer dan 100 miljoen euro gekost.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #productielocatie, #Verenigd Koninkrijk, #verf, #verfproductie

Lees verder

Techniek

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - De fabriek wordt het nieuwe productiecentrum voor Dulux, AkzoNobels bekendste verfmerk en wereldwijd verkrijgbaar in meer landen dan welk merk dan ook.

Het productieproces is water-, afval en energiebesparend en maakt gebruik van diverse hernieuwbare energiebronnen, waaronder biomassa en zonnecellen. Naar schatting is de CO2-voetafdruk per liter verf die geproduceerd wordt hierdoor 50% lager in vergelijking met de productiefaciliteiten die de fabriek vervangt.

De nieuwe fabriek heeft de capaciteit om de huidige productieniveaus van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk te verdubbelen tot 200 miljoen liter per jaar. Met een oppervlakte van 100.000 m² heeft de fabriek ook de ruimte om verder te groeien en toekomstige groeiplannen te ondersteunen.

Alle productieprocessen in de fabriek worden aangestuurd door een geïntegreerd computersysteem. Dit betekent dat elke activiteit gestart kan worden zonder de tussenkomst van een operator. Dit houdt dan ook in dat het productiesysteem zeer flexibel is en de fabriek verf kan produceren uit het hele assortiment.

Ashington gaat ook de tweede Dulux Academy herbergen. Het op maat gemaakte trainingscentrum is ontworpen om schilders te voorzien van de kennis en expertise die zij nodig hebben om succesvol te zijn.