BAM voert Forest50-lijst 2017 aan

De Forest50 van FSC Nederland rangschikt de grootste 50 bouwbedrijven in Nederland op aspecten zoals bijvoorbeeld gebruik van duurzaam hout. De lijst kent dit jaar zijn derde editie.

Trefwoorden: #BAM, #duurzaam hout, #Forest50, #FSC Nederland

Lees verder

Nieuws

( Foto: FSC Nederland )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de Forest50 kunnen opdrachtgevers kiezen voor die bouwbedrijven die aantoonbaar goed presteren m.b.t. inkoop en toepassing van duurzaam hout.

Met deze ranking willen FSC Nederland een impuls geven aan meer transparantie over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen.

Helemaal bovenaan de lijst staat Koninklijke BAM Groep, dat een inkooppercentage van duurzaam hout bereikte van 98%. Willem Otter, Directeur Realisatie, BAM Wonen: ‘Dit is een waardering voor onze inspanningen op het gebied van klimaat en circulariteit. Deze uitslag stimuleert ons nog meer om naast hout ook onze andere inkopen duurzamer te doen.’

Slokker Bouwgroep en VolkerWessels eindigden op een gedeelde tweede plaats. De hoge notering van Slokker Bouwgroep laat zien dat er met de nodige aandacht snel een bijna geheel duurzame houtinkoop te bereiken is.

FSC manager Roel Nozeman feliciteert de koplopers maar spreekt ook zijn zorg uit: “Binnen de Forest50 ranking zien we een aantal koplopers die veel aandacht besteedt aan duurzaam hout in het bouwproces. Daarna volgt een grote middengroep die geen vooruitgang boekt en niet transparant is over het aandeel duurzaam hout dat wordt toegepast. Ook zien we bij deze groep geen publiekelijke doelstellingen om 100% duurzaam hout te bereiken”.

Aan Nijhuis Bouw is de aanmoedigingsprijs toegekend. Zij investeerden afgelopen jaar in de toepassing van een minder bekende tropische houtsoort. Dit is belangrijk omdat een FSC-bos beter rendeert als ook gebruik wordt gemaakt van soorten die minder gangbaar zijn.


Op de foto (vlnr.):
Willem Otter, Directeur Realisatie, BAM Wonen en Robbert Jan Dekker, Bestuursvoorzitter FSC Nederland.