IADC Safety Award 2017 voor Jan De Nul (+video)

Jan De Nul Group wint de IADC Safety Award 2017 voor zijn initiatief tot optimalisatie van transport van pijpleidingen in hun logistieke centra in Zelzate en wereldwijd.

Trefwoorden: #DHATEC-stoeltjes, #IADC, #IADC Safety Award, #Jan De Nul, #leidingen

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Het Preventiecomité van de International Association of Dredging Companies (IADC) koos Jan De Nul Group als winnaar uit dertien inzendingen van alle grote spelers in de baggerindustrie.

Het verplaatsen en transporteren van pijpleidingen van verschillende groottes, diameters en in verschillende omstandigheden is een steeds terugkerend onderwerp in de baggerindustrie. Jan De Nul Group heeft dit verbeterd door drie technieken toe te passen: het gebruik van DHATEC-stoeltjes, modulaire spreaders en C-hijshaken in combinatie met soepele draagbanden.

De combinatie van deze drie technieken verhoogt de efficiëntie van het werk, de veiligheid tijdens het verplaatsen en transporteren, alsook de veiligheid en ergonomie van de riggers. Deze geoptimaliseerde werkmethode voldoet aan de NBN EN 12195-norm betreffende laadveiligheid.

De DHATEC-stoeltjes worden op de vrachtwagen geplaatst en kunnen worden aangepast aan de diameter van de pijp. De lading wordt bijkomend met spanbanden aangesnoerd. De C-hijshaken hangen aan soepele draagbanden, wat het veiliger en ergonomischer maakt voor de rigger.

En dankzij de spreader kan de rigger de soepele draagbanden met C-hijshaken gemakkelijk vanop de grond aanpikken met behulp van geleidingskabels. Deze nieuwe methode werd in verschillende configuraties uitgetest.


Op de foto:
De trofee werd overhandigd door Frank Verhoeven, voorzitter van IADC, aan Maarten Tronckoe, Transport Supervisor bij Jan De Nul Group.

Over de IADC Safety Award
IADC reikt haar Safety Award ieder jaar uit tijdens haar jaarlijkse Algemene Vergadering in september. De IADC Safety Award is in het leven geroepen om de inspanningen voor een verbeterde veiligheid op de werkvloer te stimuleren en om mensen en bedrijven uit de baggerindustrie te belonen die initiatief nemen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verbeteren.


Video: