86 miljoen euro EU-subsidie voor Nederlandse transportprojecten

De subsidie is bestemd voor zes Nederlandse projecten, om zo het hoofdnetwerk voor vervoer en transport binnen de Europese Unie te verbeteren.

Trefwoorden: #ERTMS, #EU-subsidie, #spoorbeveiligingssysteem, #transportprojecten

Lees verder

nieuws

( Foto: RVO.nl )

ENGINEERINGNET.NL - De zes projecten die subsidie ontvangen zijn uiteenlopend. Het gaat bijvoorbeeld om de inbouw van spoorbeveiligingssysteem ERTMS in Nederlandse goederenlocomotieven. Die gaan op de internationale spoorverbinding Rotterdam-Genua rijden.

De bevaarbaarheid van het Twentekanaal en van de binnenhavens van Hengelo en Almelo op de North Sea-Baltic corridor worden verbeterd. De RET in Rotterdam gaat op grote schaal elektrisch busvervoer introducteren.

Een Nederlandse partij is ook betrokken bij de bouw van CNG en LNG vulstations, een LNG terminal en LNG bunkers in Italiaanse havens.

De EU lidstaten stemden onlangs in met de uitslag van de eerste subsidieronde van CEF Transport in 2017. De sluitingsdatum van de tweede ronde van de blending call is 12 april 2018. Afgelopen november is het budget voor 'Nieuwe technologieën en innovatie' verhoogd naar 490 miljoen euro.

Voor de overige onderwerpen is nog 135 miljoen euro beschikbaar.