Interbuild verwerft opdracht voor bouw twee Brusselse kantoortorens

Interbuild, werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep, heeft de opdracht verworven voor de bouw van twee exclusieve kantoortorens, Möbius genaamd, in de Brusselse Noordwijk.

Trefwoorden: #Immobel, #Interbuild, #kantoortoren, #kantoren, #Koninklijke BAM Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: Koninklijke BAM Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Interbuild realiseert de twee kantoortorens in opdracht van Immobel, beurs­genoteerde Belgische vastgoed­ontwikkelings­groep. De bouwsom bedraagt 83 miljoen euro.

Het opvallende ontwerp van de Möbiustorens is van de hand van Assar Architects. De architectuur onderscheidt zich van de strakke omringende bebouwing door de ellipsvorm. Met 20 (Möbius I) en 23 (Möbius II) bovengrondse verdiepingen, respectievelijk 80 en 97 meter hoog, bieden de torens bovengronds bijna 62.000 m² kantoorruimte.

De torens zullen met hun volledige glasgevel een unieke werksfeer creëren, met een uitzonderlijk panoramisch uitzicht en direct daglicht op alle werkplekken. Het project is ontworpen volgens de passiefstandaard (EPB Brussel 2015) en zal het BREEAM-certificaat ‘Excellent’ dragen.

Interbuild start in januari 2018 met de bouwwerkzaamheden voor de eerste kantoortoren. De bouw duurt bijna twee jaar. De toren zal ruimte bieden aan het nieuwe hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Allianz en wordt daarmee de Allianz Tower.