Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

Arkite, een snelgroeiend Industrie 4.0 bedrijf, heeft in een tweede financieringsronde meer dan 1,6 miljoen euro extra kapitaal opgehaald onder leiding van Capricorn Venture Partners.

Trefwoorden: #Arkite, #financieringsronde, #Human Interface Mate, #Industrie 4.0, #investering

Lees verder

Techniek

( Foto: Arkite )

ENGINEERINGNET.BE - Met de kapitaalsverhoging zal Arkite zijn ambitieuze doelen voor 2018 kunnen bereiken en verder uitbreiden in Europa.

Sinds de oprichting in 2015 door Ives De Saeger en Johan Smeyers is het bedrijf gegroeid tot een team van 15 mensen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in C-mine Crib in Genk, wil zijn team in 2018 verdubbelen.

Momenteel heeft het klanten in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Sinds de lancering in mei 2016 is hun Human Interface Mate (HIM) bij heel wat Europese klanten toegepast in diverse sectoren zoals automotive, telecom en pharma.


ACHTERGROND
Arkite ontwikkelt en verkoopt de Human Interface Mate (HIM), een augmented reality technologie die productieoperatoren bijstaat. HIM maakt gebruik van een 3D-sensor en een projector om de operator in zijn werkgebied te informeren, te onderwijzen en te begeleiden tijdens het operationeel proces.