Winnaars Ecodesign Awards 2017 voor studenten bekend gemaakt

Tijdens de Week van het Ontwerpen werden ook de Ecodesign Awards 2017 voor studenten uitgereikt. OVAM beloont de beste projecten van studenten-ontwerpers die oog hebben voor duurzaamheid.

Trefwoorden: #Biekes van A, #Drop, #duurzaamheid, #Ecodesign Awards, #eindwerken, #Howest, #jaarwerken, #LUCA School of Arts, #OVAM, #projecten, #studenten, #UAntwerpen, #UGent, #Zero Discards

Lees verder

opleiding

( Foto: OVAM )

ENGINEERINGNET.BE - De editie van dit jaar werd gekenmerkt door een recordaantal inzendingen. Opvallend was ook dat de nieuwe generatie ontwerpers maatschappelijk relevante problemen wil oplossen en daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel voert.

Elk jaar daagt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) studenten uit om een product te ontwerpen dat de wereld verandert. De inzet? Een geldprijs van 1.000 euro en een individuele begeleiding door Flanders DC, aanspreekpunt voor de creatieve sector.

Een jury van experts en professionelen heeft prijzen uitgereikt in de categorieën ‘eindwerk’ en ‘jaarwerk’ en werd er ook een publieksprijs uitgereikt.

In de categorie 'eindwerk' ging de eerste prijs naar het project 'Zero Discards' van Nicholas Van Beylen dit een opleiding productontwikkeling volgt aan de Universiteit Antwerpen. Dit project won voor het 'O2nome'-project van Cedric Van Steenkiste (UAntwerpen) en er waren een eervolle vermeldingen voor het 'Kubis'-project van Jonathan Bex (UAntwerpen) en voor het 'Recamp'-project van Jonas Gheysens (UGent).

In de categorie 'jaarwerk' werd het 'Biekes van A'-project van Sander Wouters, Julie Snykers, Sander Van Goethem (UAntwerpen) tot winnaar uitgeroepen. Eervolle vermeldingen in deze categorie waren voor het 'Fishionable'-project van Elien Cruydt en Jolien Hendrickx (LUCA School of Arts) en het 'Return'-project van Jasper Heymans en Elyse Swelsen (LUCA School of Arts).

De publieksprijs ging naar het 'Drop'-project van Jordy Van Hoegaerden, Lore Dedobbeleer en Manou Storms (Howest).