Soudal neemt Koreaanse siliconeproducent over

Soudal heeft onlangs het Zuid-Koreaanse Dong Yang Silicone overgenomen. Deze overname is een volgende stap in de geografische uitbreiding van Soudal en versterkt haar positie in Azië.

Trefwoorden: #Dong Yang Silicone, #overname, #siliconen, #Soudal, #Zuid-Korea

Lees verder

Techniek

( Foto: Soudal )

ENGINEERINGNET.BE - Dong Yang Silicone werd in 2003 in Zuid-Korea opgericht voor de ontwikkeling en productie van silicone-, MS- en acrylvoegkitten. Het bedrijf stelt 52 mensen tewerk en richt zich voornamelijk op de bouwsector, de industriële markt en de beglazingsindustrie. Het bedrijf realiseert in 2017 een omzet van 30 miljoen euro.

Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal: “De overname van Dong Yang past volledig in onze strategie om onze verkoop- en productiecapaciteit te versterken op de Aziatische markt. Zoals we dat met tal van buitenlandse overnames in het verleden al deden, gaan we ook Dong Yang gebruiken als platform om verder te groeien in het land zelf en in de regio.”

Het huidige management zal aan het roer blijven en voor het personeel is er werkzekerheid voorzien. Voor de volgende jaren worden zelfs capaciteitsuitbreiding en bijkomende aanwervingen voorzien.