Kantoormeubelen van opgevist plastic

Meubelfabrikant Vepa gaat tafels, stoelen en lampen maken van plastic dat door Plastic Whale onder meer uit de Amsterdamse grachten wordt opgevist.

Trefwoorden: #Kantoormeubelen, #meubelfabrikant, #opgevist plastic, #Plastic Whale, #Vepa

Lees verder

Techniek

( Foto: Plastic Whale )

ENGINEERINGNET.NL - Plastic Whale vist dit jaar naar verwachting ruim 40.000 PET-flessen op uit de grachten. Die flessen worden vermalen tot granulaat. Deze korrels dienen als grondstof voor schuimplaten en petvilt. Vepa maakt hier kantoormeubilair van.

Deze collectie zal onder meer bestaan uit tafels, lampen, stoelen en wanddecoraties. Doel is om de eerste kantoormeubelen begin 2018 op de markt te brengen. De meubels zijn zo ontworpen dat ze aan het einde van de levensduur gedemonteerd kunnen worden. Dit om hergebruik of recycling makkelijk te maken.

Voor één tafel zijn straks meer dan 1.000 flessen nodig, schat Marius Smit, oprichter van Plastic Whale. Voor de productie van de nieuwe meubels is dus nog veel meer plastic nodig. Daarom gaat Plastic Whale naar het buitenland uitbreiden. Hier vormt de plastic soep een nog groter probleem vormt, aldus Smit.

Plastic Whale liet al tien sloepen bouwen op basis van opgevist plastic uit de Amsterdamse wateren. Deze sloepen zijn in te zetten voor onder meer bedrijfsuitjes, waarbij mensen plastic uit de grachten halen.