UPS investeert 130 miljoen euro in Eindhoven

Tijdens een officiële steenleggingsceremonie heeft UPS het plan aangekondigd voor de bouw van een nieuw sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in de regio Eindhoven.

Trefwoorden: #distributie, #distributiecentrum, #koerier, #koerierdienst, #pakjes, #pakketten, #UPS

Lees verder

Techniek

( Foto: UPS )

ENGINEERINGNET.NL - Het gebouw, ter waarde van 130 miljoen euro, opent naar verwachting in het 4e kwartaal van 2018 en vervangt dan de twee bestaande, kleinere centra in Eindhoven en creëert naar verwachting 200 extra banen.

Eindhoven is een strategische locatie in een regio waar meerdere industrieën gehuisvest zijn, waaronder hightech en gezondheidszorg. Het gebouw is naast het distributiecentrum voor de regio bovendien een doorvoercentrum dat zorgt voor een snelle en betrouwbare goederenstroom naar de rest van Nederland, maar ook naar België en Duitsland.

Tim Helsen, countrymanager UPS Nederland: "Dit is de grootste infrastructurele-investering in de geschiedenis van ons bedrijf in Nederland en een van UPS’ grootste investeringen in Europa."

Eenmaal afgerond, heeft de vestiging in Eindhoven een oppervlakte van meer dan 27.000 vierkante meter en is uitgerust met geavanceerde technologie die tot 29.000 pakketten per uur kan sorteren, met ruimte om uit te breiden tot meer dan 50.000 pakketten.

Het nieuwe gebouw heeft meer dan 100 laad- en losplaatsen, bijna 100 parkeerplaatsen voor de vrachtwagens en is uitgerust met geautomatiseerde pakketsorteringstechnologie.