Sappi automatiseert interne logistiek papierfabriek

BA Systèmes heeft de automatisering van de Maastrichtse papierfabriek van Sappi succesvol afgerond. De interne logistiek werd op integrale wijze met succes geautomatiseerd met 7 AGV's.

Trefwoorden: #AGV, #automatisering, #BA Systèmes, #logistiek, #papierfabriek, #Sappi

Lees verder

Techniek

( Foto: BA Systèmes )

ENGINEERINGNET.NL - De papierfabriek van Sappi Maastricht ligt op een 14 ha groot terrein, produceert jaarlijks 290.000 ton houtvrij gestreken papier en er werken 480 mensen.

Om de efficiëntie van pallettransport en opslag in de vellen- en verpakkingsafdeling te verhogen, besloot het bedrijf om dit pallettransport volledig te automatiseren door middel van een AGV-systeem. BA Systèmes werd aangeduid om dit te realiseren.

De papierfabriek in Maastricht draait nu met een veilig, betrouwbaar en efficiënt AGV-systeem, dat een complexe functionaliteit combineert met een aanzienlijke productiviteitsverbetering.

De turnkey oplossing van BA Systèmes is gebaseerd op een grondige logistieke analyse, uitgevoerd in nauwe samenwerking met Sappi. Dit resulteerde in een compleet geïntegreerd systeem in het hart van de vellenafdeling.

Het systeem bestaat uit 7 AGV’s met het AGV management systeem, een volautomatisch batterijwisselsysteem (Autoswap), en een warehouse management systeem inclusief de interfaces met aansluitende transportsystemen. Tenslotte werden ook de nieuwe magazijnstellingen in de levering opgenomen.

Het systeem dat zowel in productie- als opslagruimten werkt, is volledig flexibel en kan zich aanpassen aan elke situatie. Indien nodig kunnen één of meerdere AGV’s overgebracht worden van het ene werkgebied naar het andere door een eenvoudige opdracht in AGV-Manager.