KVAB reikt onderscheidingen wetenschapscommunicatie uit

De Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) en de Jonge Academie reiken jaarlijks de onderscheidingen wetenschaps-communicatie uit aan wetenschappers met een uitzonderlijke verdienste.

Trefwoorden: #communicatie, #jaarprijs, #Koninklijke Vlaamse Academie van België, #loopbaanprijs, #wetenschap, #wetenschapprijzen, #wetenschapscommunicatie

Lees verder

research

( Foto: UAntwerpen - Filip Lardon )

ENGINEERINGNET.BE - Er worden twee types onderscheiding uitgereikt. De Loopbaanprijs reikt de Academie uit aan een onderzoeker die gedurende zijn of haar hele loopbaan sterke inspanningen voor wetenschapscommunicatie deed.

Dit jaar wordt deze prijs uitgereikt aan Filip Lardon van de UAntwerpen. Hij wordt onderscheiden voor zijn jarenlange inzet met betrekking tot sensibilisering en informatiedoorstroming rond gezondheid en ziekte, voornamelijk rond de ziekte kanker.

Lardon: “Het voelt een beetje aan als de erkenning van mijn levenswerk. Onderzoek doen naar kanker is een passie, maar het brede publiek informeren en vooral jongeren sensibiliseren is dat absoluut ook. Preventie, snelle opsporing en innovatieve behandeling van kanker verbetert vandaag spectaculair, het verdient dan ook een optimale wetenschapscommunicatie.”

De Jaarprijzen worden uitgereikt aan onderzoekers die zich gedurende het voorbije jaar intensief hebben ingezet voor een concreet project rond wetenschapscommunicatie.

De jaarprijzen zijn dit jaar voor François De Schutter, Gwenhaël de Wasseige, Sebastiaan Derese, Marjan Doom, Vincent Ginis, Alex Haider, Huib Huyse, Ben Laenen, David Lagrou, Han Lamers, Dirk Lefeber, Anneleen Masschelein, Vera Meynen, Filip Meysman, Margret Oberhofer, Martijn Peters, Bettina Reitz-Joosse, Evgenia Salta, Arvi Sepp, Jan Van der Stock, Ben Verhoeven, Arne Verliefde, Annelies Vogels, Dries Vos.

Hieronder staat een link naar een pagina met meer informatie over elk van deze onderzoekers.