• 14/12/2017

Qdos pompen zorgen voor nauwkeurige dosering van chemicaliën

WaschWelt kiest voor Qdos slangenpompen omdat dure chemicaliën voor voorreiniging een nauwkeurige dosering vereisen. Nauwkeurigheid is doorslaggevend in keuze voor Qdos boven membraanpompen.

Trefwoorden: #carwash, #doseerpomp, #doseren, #pompen, #Qdos, #slangenpomp, #WaschWelt, #Watson Marlow

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Een van de grootste carwashmerken in het zuiden van Duitsland, WaschWelt, gebruikt Qdos slangenpompen van Watson-Marlow Fluid Technology Group WMFTG voor het doseren van een duur voorreinigingsmiddel.

Doorslaggevende redenen om Qdos slangenpompen te verkiezen boven membraanpompen waren onder andere de nauwkeurigheid van doseren en het gebruiks- en onderhoudsgemak.

Met een totale lengte van meer dan 61 meter is onze carwash in Stuttgart-Vaihingen ons nieuwe vlaggenschip, zegt Benjamin Schlechta, General Manager van WaschWelt Süd GmbH & Co KG.

WaschWelt heeft in totaal 10 wasstraten met uiteenlopende wasprogrammas van de hoogste kwaliteit. De carwash in Stuttgart-Vaihingen heeft verschillende wasbogen, waar de wagens een voor een door rijden. De eerste is de boog voor het voorreinigen/inweken, die de wagen met behulp van twee Qdos doseerpompen voorbereidt op de hogedrukreiniging. Een Qdos pomp doseert het voorreinigingsmiddel van een groot vat naar de boog, terwijl de tweede is aangesloten op een spuit waarmee een werknemer de velgen onder handen neemt.

De voorreiniger van WaschWelt is ontwikkeld om hardnekkig vuil te verwijderen, vooral rond de velgen van autos en vrachtwagens. Het fosfaatvrije middel met een hoog alkalisch gehalte bevat een hoge concentratie oppervlakte-actieve stoffen en speciale additieven die zonder problemen het hardnekkigste vuil oplossen, van insecten en vogelpoep tot algemeen omgevingsvuil.

Perfecte dosering
Een uiterst nauwkeurige dosering is essentieel, zegt de heer Schlechta. Omdat het voorreinigingsmiddel relatief duur is en maar enkele dagen meegaat, willen we overdosering zoveel mogelijk vermijden.

Een precieze dosering is ook cruciaal omdat die zorgt voor de beste reinigingsresultaten. In het slechtste geval kan overdosering de deurrubbers en chroomlijsten beschadigen, en dus moet de pH-waarde ook optimaal zijn. De carwash gebruikt Qdos doseerpompen om al die dingen te garanderen.

Wij waren van bij het begin overtuigd door de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de nieuwe pompen, zegt de heer Schlechta. Nu kunnen wij de voorreiniger veel efficienter gebruiken en daardoor flink besparen. Bovendien zijn de Qdos pompen op het vlak van gebruik en veiligheid duidelijk beter dan membraanpompen.

Christian Paschen, Commercial Manager bij WMFTG in Duitsland, voegt eraan toe: Slangenpompen zoals Qdos zijn door hun nauwkeurigheid uitermate geschikt voor het doseren van sterk geconcentreerde chemicalien. Qdos is niet alleen gegarandeerd tot op ±1% nauwkeurig, maar ook makkelijk in gebruik: debieten kunnen met het numerieke display tot op de millimeter ingegeven worden.

Slangenpompen vs. membraanpompen
Nog een voordeel: in tegenstelling tot membraanpompen hebben slangenpompen geen afdichtingen of terugslagkleppen, waardoor ze slechts een minimum aan onderhoud vereisen. Het enige slijtende onderdeel van de hele installatie is de pompkop, en die kan in slechts enkele minuten vervangen worden. Bovendien kan de stroomrichting van de pomp daarvoor eenvoudig omgekeerd worden, zodat de vloeistof vanuit de leidingen terug naar het opslagvat wordt gepompt.

Dat maakt het veel veiliger om de pompkop te vervangen, zegt de heer Schlechta. In tegenstelling tot andere pomptypes is het ook veilig om slangenpompen te laten drooglopen, zijn ze zelfaanzuigend en zelfs perfect geschikt gashoudende vloeistoffen. Daardoor moeten we bij het vervangen het vat niet meer laten leeglopen, wat ons veel tijd bespaart.

Gemiddeld rijdt er elke minuut een wagen de wasstraat in Stuttgart-Vaihingen binnen, en dus is tijd heel kostbaar. Het was voor WaschWelt dan ook snel duidelijk dat het ook voor zijn andere wasstraten goed zijn om over te stappen op Qdos pompen.

Alleen al voor de nauwkeurige dosering en minimale behoefte aan onderhoud loont het de moeite om op heel korte termijn ook in onze andere wasstraten - waar verhoudingsgewijs veel sterk geconcentreerde voorreiniger wordt gebruikt - slangenpompen te installeren, besluit de heer Schlechta.


Meer informatie:
Watson Marlow Fluid Technology Group (WMFTG)
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
+32 (0) 9 225 94 57
sales@wmpg.be - www.watson-marlow.com/be-nl



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.