Eerste fysicochemische reinigingsinstallatie in Wallonië

Envisan, milieudochter van Jan De Nul Group, zal deze industriële installatie voor de fysicochemische reiniging van vervuilde gronden aanbieden in zijn verwerkingscentrum Île Monsin in Luik.

Trefwoorden: #bodemreiniging, #Envisan, #fysicochemische reinigingsinstallatie, #gronden, #Jan De Nul, #sedimenten, #Sol&Val Monsin

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Envisan exploiteert in het hartje van Luik het centrum voor de verwerking en de valorisatie van gronden en sedimenten Sol&Val Monsin. Sinds 2016 worden hier licht tot zwaar vervuilde gronden, zware metalen en koolwaterstoffen verwerkt.

Dit centrum richt zich op bedrijven uit de bouwsector (bedrijven actief in grondverzet, afvalophaling op bouwwerven, wegenaanleg, ...) uit de buurt van Luik, maar ook buiten de provinciale en nationale grenzen. Het centrum heeft een capaciteit van 150.000 ton per jaar.

Met de behandelingstechnieken van het centrum Sol&Val Monsin zullen vervuilde gronden en gedehydrateerde sedimenten tot nieuwe bouwmaterialen gerecycleerd kunnen worden. Dankzij de trimodale bereikbaarheid (over het spoor, het water en de weg) zullen ook het Groothertogdom Luxemburg en het oosten van Frankrijk bediend kunnen worden.

Deze investering van 5 miljoen euro bevestigt de visie van Jan De Nul Group om de operationele synergie tussen de drie kernactiviteiten te consolideren, meer bepaald het baggeren van waterwegen, de burgerlijke bouwkunde en de sanering van gronden.