Luminus verhuist naar nieuw energiezuinig gebouw in Luik

De medewerkers van de klantendienst van Luminus in Luik zijn onlangs verhuisd naar een nieuw, energiezuinig gebouw vlakbij de Mediacité. Zij zorgden mee voor het ontwerp van het kantoor.

Trefwoorden: #Dauvister, #energiezuinig, #flexibel, #kantoor, #Luminus, #Newtec, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit nieuwe kantoor geeft Luminus het voorbeeld inzake energie-efficiëntie. Hoewel het bedrijf enkel huurder is van het gebouw, werd het energieverbruik fors geoptimaliseerd.

Newelec zorgde voor de elektriciteitswerken, de bekabeling en de ledverlichting in het gebouw. Er werd ook een overkoepelend, intelligent en online gebouwbeheersysteem geïnstalleerd. Dit laat toe om de verwarming, koeling en ventilatie in real-time te beheren, te bewaken en te optimaliseren.

Dauvister heeft 278 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Daarnaast onderzoeken zij ook of er batterijen kunnen geplaatst worden voor de energieopslag.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus : “Onze specialisten Dauvister en Newelec detecteerden een groot besparingspotentieel in het nieuwe gebouw. In samenspraak met de eigenaar deden wij investeringen in de energie-optimalisatie.”

De medewerkers van Luminus creëerden zelf de nieuwe, geoptimaliseerde kantooromgeving waar autonomie en entrepreneurship centraal staan. In het nieuwe kantoor staat “Activity based werken” centraal.


Luminus is al vele jaren stevig verankerd in de Luikse regio. Niet alleen via haar nieuwe kantoor in Grétry waar het 76 mensen te werk stelt, maar ook via haar thermische centrales en waterkrachtcentrales (in totaal meer dan 100 werknemers), haar contactcenter (85 werknemers) en haar filialen Dauvister (160 werknemers) en Newelec (162 werknemers).