Opening innovatieve plasma installatie op de site van Metallo Group

Vlaams minister Joke Schauvliege heeft onlangs de innovatieve plasma installatie ingehuldigd op de site van Metallo Group in Beerse. Weer een stap verder richting circulaire economie.

Trefwoorden: #circulaire economie, #metaal, #metaalrecyclage, #Metallo, #plasma installatie, #recyclage, #recycleren

Lees verder

Techniek

( Foto: Metallo - Dries Luyten )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze unieke technologie kan het bedrijf laagwaardig metaalafval nog beter recycleren tot herbruikbare grondstoffen. Het op deze schaal inzetten van de technologie, die Metallo zelf mee ontwikkelde, is een wereldwijde primeur.

Dankzij de nieuwe installatie kan het bedrijf een synthetisch mineraal aanbieden met tal van mogelijkheden, onder anderen in hoogwaardige bouwtoepassingen. Hun afdeling onderzoek & ontwikkeling doet momenteel verder onderzoek naar potentiële toepassingen van het mineraal in samenwerking met universitaire partners.

Dirk Vandenberghe, CEO van Metallo Group: ‘Met deze nieuwe techniek maken we van iets dat lang als afval werd beschouwd een volwaardig product, met ontzettend veel toepassingsmogelijkheden.’

Met de opening van deze nieuwe installatie bewijst het bedrijf dat het helemaal klaar is voor de toekomst en bevestigt hiermee enerzijds de ambitie wereldwijd een voortrekkersrol te spelen op vlak van circulaire economie, en anderzijds benadrukt ze de unieke positie van Vlaanderen als Flanders Metal Valley.

De nieuwe installatie kostte om en bij de 40 miljoen euro.