Brussels Airport behaalt internationaal certificaat CO2-neutrale luchthaven

Het doel van Brussels Airport is om 40% minder CO2 uit te stoten tegen 2030, waarbij de luchthaven vorig jaar al een reductie van 34% tegenover 2010 realiseerde.

Trefwoorden: #Airport Carbon Accreditation-certificaat, #Airport Council International, #Brussels Airport, #CO2-uitstoot, #koolstofneutrale luchthave, #koudewarmteopslag, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Het behaalde certificaat van koolstofneutrale luchthaven is het hoogst mogelijke Airport Carbon Accreditation-certificaat dat de Airport Council International toekent. Doel is dat 100 Europese luchthavens tegen 2030 CO2-neutraal zijn.

Brussels Airport heeft in het kader van het behaalde certificaat, niveau 3+, toegezegd de CO2- uitstoot verder te verlagen en de restuitstoot te compenseren, zodat koolstofneutraliteit wordt bereikt voor de handelingen die de luchthaven zelf beheerst.

De luchthaven gaat hiertoe enkel nog groene energie aankopen en zelf zonne-energie opwekken met zonnepanelen. Ook wordt bij elk nieuw bouwproject of bij een renovatie nagegaan welke initiatieven genomen kunnen worden om de gebouwen energie-ëfficiënter te maken.

Zo werkt het Connector-gebouw bijvoorbeeld met een koudewarmteopslag, waardoor er minder energie nodig is om het gebouw te verwarmen of te koelen. Warmte of koeling komt van circulerend grondwater tussen 10 bronnen.

Het energiebeleid van de luchthaven steunt op drie pijlers. In elk van deze pijlers wordt actief gezocht naar mogelijkheden om minder CO2 uit te stoten.

Om minder energie te verbruiken worden lampen systematisch vervangen door onder meer LED. Ook wordt er meer gebruik gemaakt van opslagruimte in de cloud, in plaats van fysieke servers.

Brussels Airport wil meer hernieuwbare energie opwekken door onder meer zonnepanelen bij nieuwbouw te installeren. Doel is om van 3% hernieuwbare energie in 2017 naar 13% in 2030 te gaan.

Ook is er aandacht voor de inzet van fossiele brandstoffen. Dienstwagens op diesel worden vervangen door dienstwagens op CNG. Het bedrijf wil ook 30 elektrische bussen op tarmac vanaf 2019.