Eerste toepassing robot-vision technologie in warehouse-omgeving

DHL en Robomotive hebben een robot pickingcell geïmplementeerd op de DHL Supply Chain campus in het Nederlandse Beringe, die met een geavanceerd vision-systeem tot 600 dozen per uur verwerkt.

Trefwoorden: #Beringe, #campus, #DHL, #DHL Supply Chain, #Nederland, #pickingcell, #Robomotive, #robot, #robot-visiontechnologie, #Sebastiaan Bolt, #Tjalling de Vries, #vision-systeem, #warehouse

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET.BE - Repetitieve taken gaan hierdoor sneller en efficiënter, en artikelen kunnen snel worden gewisseld. Sebastiaan Bolt, site manager van DHL Supply Chain: “Manueel picken is arbeidsintensief, fysiek inspannend en heeft een kleine kans op fouten. Deze robot neemt dit werk over zodat onze mensen zich kunnen concentreren op meer complexe taken.”

DHL Supply Chain heeft een brede innovatie agenda die loopt van augmented reality tot AGV’s. Robotica is een belangrijk focusgebied binnen innovatie. De robotcel is een uitbreiding op een reeds ingezette mechanisatie bij DHL Beringe.

Het robot pick systeem scant de locatie op het moment van het picken en kan op basis daarvan afzonderlijke dozen identificeren. Inleren en masterdata zijn niet noodzakelijk, waardoor items eenvoudig en snel kunnen worden uitgewisseld.

Tjalling de Vries, innovation lead van DHL Supply Chain: "Zonder herprogrammering kunnen de artikelen in de flow racks en op de pallets in de pickingcell vervangen worden door nieuwe hardlopers. Daardoor kunnen we nog sneller inspelen op veranderingen in de vraag van de klant.”

De robotcel turnkey van Robomotive bij DHL heeft een reikwijdte van 3 meter en kan tot 120 kg tillen, waardoor met één robot 4 pallets en 25 m pickfront op een flowrack worden bereikt. De robots verdienen zich bij inzet in gewone dagdienst binnen ongeveer 3 jaar terug.

Door de volledig in-house ontwikkelde adaptieve combinatie van robot, vision en grijper kan de robot de oog-handcoördinatie van de mens nabootsen, waardoor producten niet meer netjes op hun plek hoeven te liggen.

Robomotive heeft al langer vergelijkbare toepassingen draaien, met name in productieomgevingen voor het picken van losse items uit een bak (binpicken). DHL wilde een generieke oplossing in een groter toepassingsgebied in een traditioneel warehouse met flowracks en pallets. Voor hardlopende items is nu een volledige automatisering bereikt.


Video: