Kamp C lanceert nieuw project rond circulair bouwen

Autonoom Provinciebedrijf Kamp C beschikt sinds kort over 14 zeecontainers. Het daagt de markt en scholen uit om hier mee te experimenteren met nieuwe technieken in de bouw.

Trefwoorden: #circulair bouwen, #circulaire economie, #Kamp C, #Provincie Antwerpen, #zeecontainer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Kamp C )

ENGINEERINGNET.BE - De gebruikte zeecontainers zijn momenteel leeg en perfect te transformeren tot tiny homes, kantoren, vergader­faciliteiten of leslokalen, zowel tijdelijk als blijvend.

In de wereld om ons heen is hiervoor genoeg inspiratie te vinden, inspiratie die nog niet goed is doorgesijpeld in de reguliere Vlaamse bouwsector. Om juist die bouwsector, maar ook startups, de hogescholen en zelfs de VDAB te triggeren om hiermee te gaan experimenteren werden deze containers aangeschaft.

De containerwoningen of containerkantoren zullen een integraal onderdeel gaan uitmaken van het circulaire bedrijventerrein, dat als doel heeft een soort van fablab of makerspace voor de bouw te zijn.

Waar de markt nu al met 3D printen en circulair bouwen kan experimenteren, kunnen zij dit straks ook met de zeecontainers. Bedrijven die zich graag in een dergelijk kantoor willen vestigen op Kamp C worden uitgedaagd om hun handen vuil te maken.

Het gebruik van zeecontainers is nog een redelijk uniek concept in Vlaanderen met één doel: een minimale impact op het milieu met een maximale impuls voor de omgeving. Het ombouwen van de zeecontainers is een voorbeeld van de nieuwe economie, om zaken te hergebruiken en te transformeren tot hoogwaardige en duurzame dingen.

Het hergebruik van zeecontainers heeft al geresulteerd in leuke voorbeelden in binnenland en buitenland zoals de Tuin van Bret in Nederland. Kamp C wil deze visie verderzetten en bestaande bedrijven, startups of studenten aanzetten tot actie.