Nieuw expertisecentrum helpt KMO’s bij efficiënt waterbeheer

Begin deze week werd het Laagdrempelig Expertise- en Dienst­verlenings­centrum (LED) Water in de provincie Antwerpen voorgesteld in Trappisten­brouwerij van Westmalle.

Trefwoorden: #Karel De Grote Hogeschool, #Laagdrempelig Expertise- en Dienstverleningscentrum, #Provincie Antwerpen, #UAntwerpen, #VITO, #VLAKWA, #waterbeheer, #watermanagement

Lees verder

Nieuws

( Foto: Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Met de oprichting van een LED (Laagdrempelig Expertise-en Dienst­verlenings­centrum) Water in de provincie Antwerpen kunnen KMO’s op een laagdrempelige wijze beroep doen op de kennis van de Universiteit Antwerpen en de Karel de Grote Hogeschool.

De LED Water ondersteunt KMO’s met gratis eerstelijnsadvies en begeleiding inzake invoering en/of verbetering van productie, zuivering of management van het bedrijfswater. Naast eerstelijnsadvies, is het ook belangrijk dat maatregelen effectief worden uitgevoerd en breed worden uitgerold.

In dit opzicht organiseert Vlakwa/VITO open calls voor demonstratie- en disseminatieprojecten. Via deze projecten krijgen bedrijven de kans om op laagdrempelige wijze duurzame technieken, materialen, concepten en systemen op het vlak van water te demonstreren in een industrieel relevante omgeving.

Piet De Langhe, zaakvoerder van Pantarein: “De verbeteringsprocessen op het vlak van waterzuivering die we in de afgelopen jaren in de Trappistenbrouwerij van Westmalle hebben doorgevoerd, is een goed voorbeeld hoe bewezen technologie op een rendabele manier in de markt kan worden gezet.”


Op de foto: de waterzuiveringsinstallatie van de Trappistenbrouwerij van Westmalle.
(vlnr.) Jan Adriaensens, brouwmanager Trappisten van Westmalle, Dirk Van der Stede, CEO van Vlakwa/VITO, Ludwig Caluwé, gedeputeerde, Piet De Langhe, zaakvoerder Pantarein en Michel Caluwé, expert BioGEM Universiteit Antwerpen.