Voka West-Vlaanderen en Howest lanceren AI Academy

Deze AI Academy, een initiatief van Voka West-Vlaanderen en Howest, moet ondernemers klaarstomen richting Artificial intelligence (AI) en machine learning via praktijkgerichte seminaries.

Trefwoorden: #AI, #AI academy, #artificiële intelligentie, #Howest, #machine learning, #opleiding, #seminarie, #VOKA, #West-Vlaanderen

Lees verder

Opleiding

( Foto: ilexx - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Artificial intelligence (AI) en machine learning ontwikkelen zich snel en spelen een steeds grotere rol in onze maatschappij. Ook in Vlaanderen is er veel interesse, maar heel veel wordt daar vooralsnog niet mee gedaan.

Daarom juicht Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen de beslissing van de Vlaamse Regering om vanaf 2019 jaarlijks 30 miljoen te investeren in AI toe. Ook binnen het onderwijs moet meer aandacht zijn voor innovatie zodat toekomstige ondernemers gewapend zijn tegen de nieuwste technologieën voor de uitdagingen van morgen.

Met de lancering van de gloednieuwe AI Academy willen Voka West-Vlaanderen en Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) de mogelijkheden van AI zelf ook proactief introduceren bij West-Vlaamse ondernemingen.

Dit is een seminariereeks die de believers en sceptici van Artificiële Intelligentie (AI) met elkaar connecteert en richt zich specifiek tot ondernemers, kaderleden, IT- en innovatiemanagers en heeft als doel hen klaar te stomen voor een toekomst waarin AI een prominente rol zal vervullen.

Dit initiatief wil een inspirerend en interactief platform bieden aan innovatieve denkers, dromers en doeners, maar ook aan technologische experten en wetenschappers.