Verpakkingstechniek van Arburg: alles uit één hand

In de verpakkingsbranche ligt de nadruk op precisie, reproductie, efficiëntie, lage stukprijzen en korte cyclustijden. Arburg biedt daarom specifieke verpakkingsmachines en -installaties aan

Trefwoorden: #Allrounder Cube, #Arburg, #machine, #verpakking, #verpakkingstechniek

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast biedt Arburg eveneens ondersteuning aan van een Packaging-team dat klanten bijstaat met zijn jarenlange ervaring, van productidee tot inbedrijfsname.

De eisen zijn uiteenlopend en gaan van aangepaste machines voor dunwandige toepassingen en schroefdopproductie of van in-mold-etikettering en complexe kubusmatrijstechnologie tot volledig klantspecifieke turnkey-oplossingen. Hiervoor biedt Arburg aangepaste productie-efficiënte machinetechnologie en deskundig advies aan.

High Performance machines in de Packaging-uitvoering
De hybride en elektrische Allrounders uit de series Hidrive en Alldrive zijn verkrijgbaar in een speciale Packaging-uitvoering (P). Deze snellopende, high performance machines zijn geconfigureerd voor een hoge productiviteit en tegelijk voor een lager energieverbruik. Ze kenmerken zich door de aangepaste combinatie van kolomafstand, sluitkracht en openingsweg.

Daarnaast zorgen de servo-elektrische sluiteenheden met een kniehefboom voor snelle, nauwkeurige en energiebesparende matrijsbewegingen, bieden de barrièreschroeven in combinatie met de servo-elektrische doseeraandrijvingen een uitstekende plastificeerstroom en hebben de machines zowel dynamisch positiegeregelde schroeven als een effectieve inspuitvolumestroom.

Voor de productie van dunwandige producten en schroefdoppen zijn er speciale opties verkrijgbaar, waarmee de machines geheel op maat aangepast kunnen worden aan de vereisten van de toepassing.

Speciaal voor kubusmatrijstechnologie: Allrounder Cube
Met de Allrounder Cube machines komt er een nieuwe serie machines uit voor de verpakkingsmarkt. Met sluitkrachten van 2.900 en 4.600 kN zijn deze machines, waarbij kubusmatrijstechnologie wordt toegepast, aangepast voor snellopende meercomponenten toepassingen. De Cube-machines beschikken over vier servo-elektrische assen: één voor de matrijssluiting, twee voor het doseren en één voor het draaien van de matrijs.

Er kan naar keuze hydraulisch of elektrisch worden ingespoten. Kerntrekkers voor het uitstoten en andere matrijsfuncties zijn hydraulisch aangedreven. Al deze matrijsfuncties zijn vrij te programmeren via het centrale machinebesturingsyteem. De kubusmatrijstechnologie is vooral interessant in het geval dat er, bij gebruik van conventionele technologie, voor de vereiste productieaantallen meerdere machines nodig zijn.

Voor eenzelfde aantal matrijsinbouwplaten is het dubbele aantal caviteiten beschikbaar. Bovendien kan de cyclustijd met 30% worden verkort en de productie daardoor worden verhoogd tot meer dan het dubbele.

IML-producten: snel en eenvoudig produceren
Bij IML-toepassingen ligt de nadruk op een snelle en kwalitatieve serieproductie met een zo laag mogelijk materiaal- en energieverbruik. Om de hoge productiviteit, snelle cycli en tegelijk hoog kwaliteitsniveau te realiseren, stemt Arburg de combinatie van de Allrounder-spuitgietmachine, de matrijs en het IML-robotsysteem tot in het kleinste detail op elkaar af.

Packaging-team: one-stop-shop voor oplossingen
Het "Packaging"-team van Arburg biedt in samenwerking met bekende partners uit de verpakkingsbranche een klantgericht totaalpakket aan. Daaronder vallen ook ondersteuning bij het ontwerp van complete installaties, in bedrijf name, CE-certificering en wereldwijde support. In het klantencentrum in Loßburg, de Arburg Technology Centers en de wereldwijde vestigingen is het mogelijk om “Packaging”-specifieke testen uit te voeren en matrijsconcepten te ontwikkelen. Dit verkort de tijd van ontwerp tot productiestart aanzienlijk.


www.arburg.beBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.